Povestile romanilor care conduc filiale de giganti IT

Autor: Roxana Cristea Postat la 25 noiembrie 2010 43 afişări

Sefii filialelor locale ale gigantilor internationali din IT au povesti cu multe puncte comune, avand in vedere gradul de specializare presupus de o cariera in acest domeniu. Desi cei mai multi dintre ei au terminat Politehnica, au lucrat in IT inca de pe bancile facultatii si unii ocupa acum pozitii similare, evolutiile si tintele lor in cariera sunt insa diferite.

In ce priveste bilantul la Microsoft, Tatomir isi declara pentru Ziarul Financiar satisfactia ca afacerile au reusit sa creasca in ciuda crizei, pe toate diviziile, cu precadere pentru pentru solutia de planificare a resurselor companiilor (ERP) si de gestionare a relatiilor cu clientii (CRM) Microsoft Dynamics, ale carei venituri s-au triplat fata de anul trecut. Pentru anul fiscal 2011, care a inceput la 1 iulie, Microsoft Romania estimeaza o crestere a afacerilor de 6%, dublu fata de cea inregistrata in anul anterior.

Tatomir spune ca tara nostra este vizibila in Microsoft, atat prin performantele subsidiarei, cat si prin centrul global de suport tehnic. "Una dintre tintele care mi-au fost propuse de corporatie este ca Romania sa treaca la un nivel de senioritate, care inseamna practic intrarea pe piata cu intreg portofoliul de solutii", adauga el. Aceasta va fi insa misiunea noului sef al Microsoft Romania, care i-a preluat functia - polonezul Ronald Binkofski. In ce il priveste pe Calin Tatomir, se va dedica din nou antreprenoriatului.

Si Sorin Mandrutescu, la fel ca Radu Enache si Calin Tatomir, are o experienta vasta in domeniul IT. Fost agent de publicitate, jurnalist si bancher (timp de sapte ani a lucrat in Bancorex), a venit la Oracle Romania in 2001, ca director de vanzari pentru aplicatiile software dedicate zonei de servicii financiare, dar s-a ocupat si de coordonarea unor proiecte IT, precum procesul de design si aplicare a strategiilor IT pentru BCR. Din 2004 a preluat responsabilitatile operatiunilor din Bosnia-Hertegovina, iar in scurt timp si pe cele privind alte 11 tari din Europa de Sud-Est. A fost treapta de pe care a fost promovat director general al companiei in Romania.

Tot din categoria managerilor care au crescut in companie face parte Mihai Tudor, seful IBM. El lucreaza pentru IBM inca din anul 1993, cand a facut un stagiu timp de jumatate de an la fabrica de productie a calculatoarelor IBM din Wangaratta, Australia, pentru ca in anul 1994 sa se alature reprezentantei IBM in Romania. In perioada 1998-2002, Tudor a fost director de vanzari, dupa care a fost promovat la Viena, ca director de vanzari hardware in divizia IBM pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu si Africa. In 2006 a revenit in tara ca director general.

In fine, dar nu in cele din urma, un tanar care ocupa o pozitie puternica intr-o companie internationala este programatorul Teodor Cimpoesu, managing director al Kaspersky Lab Romania. Inainte de a prelua conducerea subsidiarei locale a producatorului rus de solutii de securitate, in 2008, Cimpoesu a lucrat cinci ani in companie, ca project manager. Absolvent de Cibernetica in 2000, are o experienta de peste sapte ani in industria software, intre care trei ani in cadrul furnizorului de software Gecad, fondat de omul de afaceri Radu Georgescu, unde a lucrat in echipa care a dezvoltat antivirusul RAV si a condus proiectul de dezvoltare a solutiei RAV Enterprise.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
sefi,
filiale,
IT,
Romania,
cariera
/business-hi-tech/it/povestile-romanilor-care-conduc-filiale-de-giganti-it-7731709
7731709
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.