Doi basarabeni fac în România peste 200.000 de euro din desene animate: "Ne simţim aici ca acasă"

Autor: Ioana Matei Postat la 21 mai 2014 13091 afişări

Dacodac - singurul studio de animaţie care producea lungmetraje şi seriale TV pentru Occident - este un alt exemplu al convalescenţei în care se află domeniul: acesta a dat faliment în 2008, la debutul crizei. Filmul „Piccolo, Saxo et compagnie„ realizat de Dacodac a fost primul lungmetraj de animaţie în trei dimensiuni produs în România, pentru care, potrivit unor surse din piaţă, au muncit circa 90 de persoane, toate angajate la Dacodac.

Singurul lungmetraj de animaţie realizat recent în România a fost Crulic, rezultatul studioului de animaţie DSG din Cluj-Napoca. Potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului de Finanţe, acesta are venituri de circa 30.000 de euro şi pierderi de 19.000 de euro.

În aceste condiţii, tăierea costurilor prin externalizarea producţiei în ţări cu mână de lucru ieftină de către marii scenarişti din Hollywood ar putea fi singura soluţie pentru animatorii pasionaţi din România. Sau plecarea lor în capitala americană a filmului.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/it/doi-basarabeni-fac-in-romania-peste-200-000-de-euro-din-desene-animate-ne-simtim-aici-ca-acasa-12642043
12642043
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.