Cele mai vandute laptopuri din Romania (GALERIE FOTO)

Postat la 13 octombrie 2009 223 afişări

Designul, capacitatile tehnice, marca, efortul de marketing al comerciantului - toate acestea conteaza in alegerea unui laptop. Majoritatea producatorilor constata insa ca, pe vreme de criza, pretul si utilitatea imediata tind sa devina principalele criterii de selectie.

Strategia de marketing joaca un rol destul de important, la randul sau, in influentarea cumparatorilor. "Am vazut demonstratii cu netbookurile noastre, erau calcate in picioare si aruncate, iar cand clientii vedeau cat sunt de rezistente, le cumparau si le recomandau si la alti prieteni", afirma Dragos Salamac, director executiv la BenQ Romania, companie care in acest an a scos pe piata doar netbookuri. "Partenerii si dealerii nostri sunt si ei un factor cheie in vanzari, deoarece orienteaza clientii catre produse", spune el. La randul lor, cei de la Sony Vaio s-au axat pe demonstrarea beneficiilor produselor in magazine, unde potentialii cumparatori le pot testa, cu concursul unor consultanti.

Dragos Salamac de la BenQ adauga ca si serviciile oferite dupa cumpararea produsului joaca un punct important in decizia clientului: "Nu multe companii de pe piata ofera servicii daca aparatul s-a stricat si consider aceasta un avantaj al nostru". In fine, Ileana Stroe, directoarea de marketing a Fujitsu Siemens, considera ca in Romania, indiferent de puterea brandului, vor avea de castigat in cele din urma produsele performante, fiabile si competitive din punct de vedere tehnologic, aspecte care vor prima intotdeauna la alegerea unui produs IT.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/it/cele-mai-vandute-laptopuri-din-romania-galerie-foto-4975876
4975876
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.