Cum companii de top precum Google, Amazon şi Facebook reuşesc să angajeze cei mai buni oameni. 10 tactici extrem de eficiente

Autor: Florin Casota Postat la 03 mai 2017 1065 afişări

Companiile de tehnologie precum Google, Amazon, Facebook sau Apple au nevoie de cei mai buni oameni din domeniu pentru a putea performa la fel cum au făcut-o în trecut. Aceste companii primesc probabil sute de mii de CV-uri pe lună sau pe an.

Cum companii de top precum Google, Amazon şi Facebook reuşesc să angajeze cei mai buni oameni. 10 tactici extrem de eficiente

6. Mută un candidat dintr-o cameră în alta

De ce? Pentru a afla dacă oamenii îşi păstrează entuziasmul chiar şi atunci când nu se simt confortabili.

7. Pune aceeaşi întrebare de mai multe ori la rând

De ce? Pentru a testa consecvenţa. În lumea tehnologiei predictibilitatea este o caracteristică bună.  Atunci când nu mai ai idei despre ce să întrebi, repetă o întrebare să vezi ce răspuns primeşti. Mai târziu, pune aceeaşi întrebare.

8. Realizează interviuri în doi pe sistemul "poliţist bun/poliţist rău"

De ce? Pentru a afla care sunt oamenii care pot face multitasking sub presiune. Pune candidatul într-o cameră cu doi intervievatori. Poate candidatul să acorde atenţia cuvenită celor doi şi să răspundă la întrebări într-un mod satisfăcător?

9. Adresează o întrebare apoi începe să baţi foarte zgomotos pe tastatură

De ce? Pentru a vedea dacă oamenii pot rămâne concentraţi indiferent de posibilele distrageri ale atenţiei. După întrebare începe să baţi la tastatură foarte tare apoi spune "te ascult, doar îmi iau notiţe". Vezi ce reacţie are candidatul dacă rămâne concentrat pe ceea ce spune.

10. După trei luni sună şi oferă candidatului un job pentru care nu a aplicat

De ce? Pentru a afla dacă candidatul este determinat. O metodă bună de a vedea dacă un candidat este dispus să lupte pentru postul pentru care a aplicat sau acceptă oferta pentru un alt post doar pentru că îi sunt oferiţi bani? Sau nu acceptă jobul pentru că şi-a găsit în altă parte deja?

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.