Cele mai inovatoare companii din România în 2023. SelfPay Now – aplicaţia cu care pui bani instant pe orice card emis de o instituţie financiară din România

Postat la 09 mai 2024 83 afişări

Aplicaţia SelfPay Now, cu funcţionalitatea Cash Deposit, unică în Europa, ajută utilizatorii să alimenteze cu numerar cardurile bancare emise de orice instituţie financiară, inclusiv de aşa-numitele „neobănci”, precum Revolut, de la oricare dintre cele peste 10.000 de Staţii de Plată SelfPay. Astfel, utilizatorii câştigă timp preţios, nefiind necesar să se deplaseze până la bancă.

Descrierea inovaţiei:

În România, categoria de cash deposit este dominată de bănci, oamenii putând să facă depuneri de cash pe card doar la băncile la care au cont, de multe ori acestea fiind foarte departe de locul în care locuiesc. SelfPay, deţinătorul celei mai mari reţele de staţii de plată de tip self-service din România (peste 10.000 în toată ţara), democratizează acest serviciu prin aplicaţia SelfPay Now, cu funcţionalitatea Cash Deposit, unică în Europa, prin care utilizatorii pot alimenta cu numerar cardurile bancare în timp real.

Aplicaţia a fost lansată în februarie 2022 şi oferă şi funcţia de transfer P2P în timp real de pe cardul unui utilizator al aplicaţiei SelfPay Now pe cardul altui utilizator. Pentru a accesa funcţionalitatea Cash Deposit, utilizatorii aplicaţiei SelfPay Now trebuie să îşi înregistreze cardul în aplicaţie, aceasta putând fi ulterior folosită la orice Staţie de Plată SelfPay.

Accesând din meniul Staţiilor de Plată butonul SelfPay Now, aplicaţia de pe telefon se va sincroniza cu Staţia de Plată, iar după efectuarea plăţii numerarul va fi transferat pe card în timp real. Aplicaţia românească SelfPay Now a trecut de pragul de 500.000 de tranzacţii într-un an de la lansarea pe piaţă. Valoarea totală a tranzacţiilor a fost, în acelaşi interval, de peste 153 de milioane de lei. În prezent, a depăşit pragul de 200.000 de utilizatori.

Elementul de noutate:

Aplicaţia românească SelfPay Now este prima aplicaţie din România care le oferă utilizatorilor posibilitatea să depună numerar în timp real pe orice card bancar, emis de o instituţie financiară din ţară, la orice Staţie de Plată SelfPay.

Efectele inovaţiei:

Parte a ecosistemului SelfPay, aplicaţia contribuie la convergenţa cash-digital şi asigură accesul facil al populaţiei la servicii financiare chiar şi în zonele rurale, prin intermediul reţelei de peste 10.000 de Staţii de Plată SelfPay din toată ţara.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.