Când pasiunea se transformă în milioane de dolari. Sumele impresionante câştigate de gamerii profesionişti

Autor: Florin Casota Postat la 01 septembrie 2016 2203 afişări

Când pasiunea se transformă în milioane de dolari. Sumele impresionante câştigate de gamerii profesionişti

Odată cu sporturile electronice se dezvoltă şi afacerile adiacente, cum ar fi pariurile, care funcţionează pe acelaşi principii ca şi pariurile tradiţionale. eSports este a şaptea piaţă de pariuri în funcţe de volum în cadrul Pinnacle, companie de pariuri sportive, mai mare decât piaţa de pariuri pentru golf sau rugby. Potrivit companiei de cercetare Eilers, piaţa de pariuri eSports este estimată la 250 de milioane de dolari şi se previzionează o creştere spectaculoasă: 23,5 miliarde de dolari până în 2020. eSports continuă să crească în popularitate şi faptul că aceste competiţii pot ajunge cu uşurinţă la milioane de oameni pe internet promite o evoluţie uimitoare în continuare, atât ca număr de spectatori, cât şi în ce priveşte volumul banilor care se învârt în această industrie.

STUDIU DE CAZ: DOTA 2.

Dota 2 este un joc video online în care 10 jucătorii din două echipe se luptă într-o arenă virtuală, iar obiectivul este distrugerea bazei inamicului. Pentru acest scop, fiecare jucător îşi alege un erou, care va obţine bani şi experienţă de-a lungul unui joc şi va deveni din ce în ce mai puternic. Majoritatea eroilor au roluri distincte pe câmpul de luptă (fie sunt playmakeri, fie aduc utilitate prin abilităţi care blochează acţiunile adversarului etc.) şi fiecare are caracteristici unice care-l fac mai slab sau mai puternic decât alţi eroi, pe principiul x>y, y>z etc.

Pentru a putea avansa, jucătorii trebuie să atace adversarii, dar şi unităţile neutre care pornesc din baza echipei şi se deplasează pe trei linii către baza adversarului. Poziţionarea eroilor şi tactica sunt foarte importante deoarece jucătorii pot vedea adversarii doar când se află în jurul acestora, al structurilor, unităţilor proprii. Ceea ce înseamnă că jucătorii pot fi luaţi prin surprindere dacă nu sunt atenţi. Pentru a spori vizibilitatea pe hartă şi pentru a detecta mişcările inamicului există anumite obiecte care oferă vizibilitate pe termen scurt.

Un alt element important al jocului este achiziţionarea de obiecte pentru eroi care astfel dobândesc abilităţi sau le sporesc caracteristicile. Exact ca un selecţioner bun, când îşi alege primul 11 pentru meciurile de la Campionatul Mondial de Fotbal, şi căpitanul echipei decide ce eroi va alege pentru echipa lui şi pe care eroi îi va scoate din joc. Astfel, într-un meci, din cei 111 eroi, zece sunt aleşi şi alţi zece sunt scoşi din joc.

Deşi toate meciurile se joacă pe o singură hartă şi de multe ori sunt aleşi aceiaşi eroi, niciun meci nu este la fel, deoarece tacticile se schimbă, uneori intervine şi norocul şi nici dezvoltarea eroilor nu este similară. n plus, la această dinamică contribuie şi dezvoltatorii jocului, care la câteva luni aduc schimbări eroilor (unii devin mai buni, alţii mai slabi), sunt introduse obiecte noi sau este modificată harta.

463DE MILIOANE DE DOLARI, reprezintă estimarea veniturilor generate de sporturile electronice în 2016, cu 43% mai mult decât în 2015.

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.