Barcelona a văzut 
telefoanele viitorului. Cel puţin aşa era planul

Postat la 09 martie 2015 467 afişări

Nume mari, standuri mari. Acesta a fost principiul după care s-a desfăşurat MWC Barcelona 2015: companii precum Samsung, LG, Intel, Huawei sau Sony şi-au prezentat produsele în zeci de metri de standuri, în vreme ce producătorii mici şi firmele ce nu au confirmat încă s-au „înghesuit“ în halele aflate la multe minute de mers.

Organizarea a fost excelentă, poate chiar exagerat de strictă. Terasele amenajate la nivelul superior aveau o capacitate maximă, au considerat organizatorii, de 200 de persoane. Când numărul era atins, chiar dacă spaţiul permitea cel puţin de două ori mai multe persoane, oamenii de ordine te rugau politicos să aştepţi până ce o altă persoană părăsea locaţia. Un aspect pe care s-a insistat mult a fost cel al securităţii şi al siguranţei celor prezenţi. Pentru a intra în centrul de conferinţe, era necesar să treci prin trei puncte de control. Evident, acest lucru a îngreunat accesul şi a dus la crearea unor cozi interminabile. Odată intrat în holul principal, sute de panouri şi ecrane te îndrumau către diferite evenimente sau standuri.

O mare problemă a fost însă conexiunea la internet. Deşi organizatorii pun la dispoziţie mai multe reţele de Wi-Fi, numărul mare al participanţilor, conectaţi simultan la aceeaşi reţea, a redus mult viteza de navigare. Este într-un fel ironic: la un congres dedicat tehnologiei mobile, exact mobilitatea a reprezentat o problemă.

 Printre telefoane, gadgeturi şi sisteme de operare îşi mai făceau loc, ocazional, momente organizate de diverse companii. Spre exemplu, accesul într-una din hale a fost oprit marţi, pentru câteva minute, de trei tineri care făceau diverse jonglerii cu o minge de fotbal. Pe terasele amenajate mai sus, un grup de fete cântau, mai mult în surdină, piese lansate de Edith Piaf. Momente plăcute, menite să „pună pauză” forfotei generate de miile de vizitatori. Mobile World Congress, din Barcelona, este cel mai mare eveniment din lume dedicat tehnologiei mobile. În 2014, centrul de conferinţe Fira Barcelona a primit 1.700 de expozanţi şi aproape 100.000 de vizitatori din peste 200 de ţări. Când ediţia din acest an va lua sfârşit, organizatorii se aşteaptă ca numărul să fie chiar mai mare.

Congresul mondial al tehnologiei mobile se desfăşoară anual la Barcelona, iar ediţia de anul acesta, cea de-a zecea, are loc între 2 şi 5 martie. La ora redactării acestui articol, Mobile World Congress era în desfăşurare.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/barcelona-a-vazut-telefoanele-viitorului-cel-putin-asa-era-planul-13942195
13942195
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.