Placerea lecturii la copii, cultivata cu e-readere

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 20 februarie 2011 57 afişări

Cumparate mai intai de adultii atrasi de avantajul de a nu mai cara carti dupa ei sau covarsiti de inghesuiala de carti din casa, dispozitivele electronice pentru lectura incep sa-i atraga si pe cei aflati inca pe bancile scolii spre citit, dupa cum constata editurile americane.

Dupa sarbatori, o serie de edituri au remarcat o crestere a vanzarilor de titluri care se adreseaza cititorilor mai mici ca varsta, cum ar fi "Cronicile din Narnia", dar nu numai lor. Aceasta tendinta s-ar datora, se pare, cresterii numarului de modele de e-readere disponibile pe piata, precum si ieftinirii lor, ceea ce le face atragatoare si pentru copii si adolescenti, care descopera placerea cititului ajungand sa-si treaca pe lista de lecturi nu numai ultimele titluri adresate lor, ci si opere clasice disponibile gratuit pe internet dupa expirarea drepturilor de autor asupra lor.

Desi nu se stie inca daca micii lectori nu se vor plictisi repede de cititoarele electronice, parintii par hotarati sa profite de noua tendinta, incurajati si de profesorii care le permit copiilor sa ia dispozitivele si la scoala, daca astfel ii vor convinge sa citeasca. E-readerele au fost adoptate pana si de acei adolescenti care preferau sa cumpere carti din seria Harry Potter sau alte serii foarte populare, in format cartonat, pentru a le imprumuta prietenilor de la care sa ia alte carti; ei citesc acum pur si simplu in grup pe dispozitive electronice.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/placerea-lecturii-la-copii-cultivata-cu-e-readere-7997219
7997219
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.