Maşina timpului: cum arătau jocurile video în anii '70 şi '80 (VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 13 noiembrie 2011 142 afişări

Trageţi de joystick, împuşcaţi, apăsaţi pe butoane, mişcaţi mâinile prin faţa ecranului: gamerii, nostalgicii şi amatorii de distracţii retro sunt invitaţi de organizatorii expoziţiei de la Paris deschise în această săptămână să încerce jocuri video vechi de 30 de ani şi mai bine, dar şi jocuri din vremea noastră, parcurgând în modul cel mai concret istoria jocurilor video.

Expoziţia interactivă "Game Story", deschisă la 10 noiembrie la Grand Palais, prezintă istoria creaţiei de jocuri video începând din anii '70, de la Pong, dezvoltat de Atari în 1972, până la Pac-Man din 1980, primele jocuri pentru console Sega ori Nintendo şi ajungând la jocurile 3D de azi.

Organizatorii, Grand Palais, muzeul Guimet şi asociaţia MO5.com, "de conservare a patrimoniului informatic şi de jocuri video", au adus în sălile de expoziţie echipamente originale de jocuri şi o mulţime de materiale multimedia, menite să arate influenţa filmelor, a benzilor desenate şi a desenelor animate din ultimele decenii asupra conţinutului jocurilor, influenţele culturale între SUA, Japonia şi Europa, evoluţia de la casete video la DVD-uri şi felul cum stilurile de design ale fiecărei epoci s-au reflectat în istoria tehnologiei.

Expoziţia este deschisă până la 9 ianuarie 2012.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/masina-timpului-cum-aratau-jocurile-video-in-anii-70-si-80-video-8968462
8968462
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.