Marele ecran de elita

Postat la 02 iunie 2009 22 afişări

Desi reprezinta un segment de nisa, filmele de arta si-au gasit in Bucuresti cateva scene specializate. Alaturi de Cinemateca Romana, in joc au intrat Eurocinema Tinerimea Romana si Noul Cinematograf al Regizorului Roman.

De altfel, Cinemateca ramane cel mai bun barometru pentru evolutia numarului de pasionati de filme de arta, mai ales ca inainte de 1990 “era singurul loc unde se puteau vedea filme valoroase in mod constant, iar sala era aproape intotdeauna arhiplina. Era o problema dificila sa obtii un abonament, iar pentru bilete existau mereu cozi de sute de persoane”, dupa cum isi aminteste Marian Tutui, redactor-sef al Arhivei Nationale de Filme - Cinemateca Romana.

 

In schimb, in ultimii douazeci de ani lucrurile s-au schimbat. “Dupa 1990, numarul de spectatori a scazut mult, ajungand cam la 2.500 de spectatori pe luna.”

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/marele-ecran-de-elita-4479486
4479486
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.