Unde mancam in timpul serviciului

Postat la 24 mai 2010 138 afişări

In ultima perioada, in Bucuresti au aparut localuri unde pranzesc cei ce nu au suficient timp pentru o masa clasica la restaurant, dar nici nu accepta un simplu sandvis pe fuga.

Intregul concept al restaurantului a fost gandit de proprietari, de la designul interior in tonuri de verde si alb si pana la meniu. Meniul se schimba in fiecare zi, de la supa-crema de rosii cu parmezan, supa-crema de ciuperci cu marar pana la pui la cuptor cu vinete si dovlecei la gratar si sos alb sau placinta de pui cu legume. Iaurturile facute de restaurant, cu diverse combinatii (musli cu fructe de padure, dulceata de zmeura) sau sandvisurile sunt constant in meniu.

"Folosim produse de calitate, insa vanzarea se face la un pret modic - un raport de multe ori greu de sustinut, pentru ca furnizorii nu sunt tocmai constanti cu produsele lor. Materia prima in general nu este de origine autohtona, din motive subiective."

In prezent, Moo Moo are aproximativ 40 de clienti fideli, plus multi ocazionali. Afacerea a trecut pe profit intr-o luna si jumatate, iar acum se gandesc la franciza, ce va costa sub 10.000 de euro si pentru care deja exista cereri.

Nu in ultimul rand, pentru amatorii de pranzuri cu delicatese, dar care nu sunt dispusi sa petreaca mult timp la restaurant, Delicateria Traiteur a extins si conceptul de bistrou, cu un al doilea local inaugurat in Bucuresti. Restaurantul de 200 mp, in care s-au investit 450.000 de euro, este o vila de inceput de secol XX, renovata si restaurata, dar care a pastrat elementele de altadata - parchetul din lemn, stucaturile, usile masive, ferestrele din lemn sau sobele venetiene.

Adrien Damour, directorul general al Delicateria Traiteur, afirma ca meniul are 400 de preparate, unele bine cunoscute de clienti - somonul fume sau painea proaspata de casa. Pe langa acestea, exista clasicele delicateriei - branzeturi artizanale, produse din carne, peste, salate, patiserie fina si dulciuri, unele cu ingrediente bio (orez, zahar de palmier, sos de tomate fara zahar). "In zona de bistrou, clientii isi pot compune singuri platourile, fie ca este vorba de jambon cru, somon, branzeturi sau salate", mai spune Adrien Damour.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/unde-mancam-in-timpul-serviciului-6160813
6160813
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.