Unde mancam in timpul serviciului

Postat la 24 mai 2010 138 afişări

In ultima perioada, in Bucuresti au aparut localuri unde pranzesc cei ce nu au suficient timp pentru o masa clasica la restaurant, dar nici nu accepta un simplu sandvis pe fuga.

Ingredientele sunt evident cheia, iar proprietarii incearca sa evite supermarketul si sa se aprovizioneze de la tarani sau de la micii producatori. Meniul, care se schimba zilnic, include in principiu o supa, un fel principal, cateva sandvisuri si deserturi. "Saptamana aceasta, de exemplu, au avut mare succes drobul de ciuperci cu mozzarella si dovleceii umpluti cu ton. Dintre prajituri, tortul de morcovi este cel mai dorit, dar exista multi fani declarati ai prajiturii cu branza si portocale (cheesecake)." Locul este plin la orele pranzului, intre 12 si 15, dar o portie de mancare sanatoasa se gaseste la Omnivore's pana la ora 22. Atmosfera prietenoasa si nepretentioasa ii face pe clienti sa revina. "Cu multi dintre ei ne-am imprietenit si stim cine bea cafeaua cu lapte sau cine e la dieta si nu doreste crutoane la supa."

Pentru ca evenimentele speciale functioneaza atunci cand vine vorba de atragerea clientilor, la Omnivore's Dilemma se mai intampla, in limita locului disponibil, petreceri, expozitii, lansari de reviste, cel mai recent fiind un "pop-up shop" cu obiecte produse intre 1920 si 1980, selectionate de doi tineri artisti.

Povestea unei alte investitii de gen s-ar putea rezuma simplu - au fost odata trei prieteni, modele internationale, care jucau Mario Kart pe consola Wii. La un moment dat, in joc a aparut o vacuta pe care au numit-o Moo Moo. Sase luni mai tarziu, Moo Moo isi saluta clientii care intrau in bistroul de pe Vasile Lascar.

"Ideea deschiderii unui astfel de bistrou s-a conturat fiindca mi-am dat seama ca peste tot in lume exista si functioneaza, iar la noi era necesar. A fost initial o nevoie personala - ne trebuia un loc cald, simplu, fara eticheta, cu mancare sanatoasa si accesibila. O categorie mare de oameni, potentiali clienti au nevoie de un local de genul acesta", spune Andrei Mahu, managing partner al Moo Moo.

In timpul facultatii, Andrei a lucrat ca model international pentru companii ca Hermès, Lacoste sau Jill Sander si a calatorit in toata lumea. "Sydney, New York, Londra sau Paris sunt orase foarte bine reprezentate in domeniu, cu multe bistrouri de genul acesta si care se bucura de un mare succes. E de fapt o batalie impotriva sistemelor fast food, populare in toate societatile capitaliste. Sunt convins ca localuri de genul acesta vor deveni raspandite, pentru ca oamenii devin constienti ca trebuie sa isi duca viata intr-un mod mai sanatos."

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/unde-mancam-in-timpul-serviciului-6160813
6160813
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.