O grădină bună s-o mănânci din ochi (GALERIE FOTO)
Definiţia grădinii plăcute ochiului păre să se fi schimbat în ultima vreme, când alternanţa coloristică se obţine nu numai plantând diverse tipuri de flori, ci şi plante care în mod normal ajung în farfurie, ceea ce a dat naştere aşa-numitei "peisagistici comestibile", scrie The Wall Street Journal.
Noua modă câştigă teren în Statele Unite, unde, de dragul unei asemenea grădini, unii au renunţat până şi la piscină ca să cultive ceva frumos în loc. Se pot vedea astfel prin grădini liliac, stânjenei şi revent la un loc, ori varză, legume, viţă-de-vie şi pomi fructiferi iţindu-se din straturile de flori.
Mai mult, dacă altădată legumele şi alte plante comestibile erau alungate într-un colţ de grădină, acum ele sunt răspândite în peisaj în combinaţii uneori surprinzătoare, cum ar fi căpăţâni de salată care potenţează cu verdele lor galbenul unor narcise delicate, ori varză cu panseluţe sau mangold (sfeclă cultivată pentru frunze) cu lalele şi dovleci portocalii alături de crizanteme şi ochiul-boului.
O grădină bună s-o mănânci din ochi (GALERIE FOTO)
Combinaţiile sunt limitate doar de anumite cerinţe ale plantelor, cum ar fi tipul de sol sau necesitatea cultivării unui reprezentant din aceeaşi specie în apropiere pentru polenizare.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro