Sursă ucraineană: un oraş din estul Ucrainei au putea fi cucerit de ruşi

Autor: Petru Mazilu Postat la 03 mai 2024 73 afişări

Sursă ucraineană: un oraş din estul Ucrainei au putea fi cucerit de ruşi

Căderea oraşului Ceasiv Iar din regiunea Doneţk este, probabil, doar o chestiune de timp. Anunţul a fost făcut de un ofiţer de informaţii militare ucrainene. Ruşii îşi propun să cucerească oraşul până pe 9 mai când sărbătoresc Ziua Victoriei.

Ofiţerul a comparat situaţia din oraş cu Avdiivka, de unde ucrainenii s-au retras în februarie deoarece au fost depăşiţi numeric.

„Nu astăzi sau mâine, desigur, dar totul depinde de rezervele şi proviziile noastre”, a spus generalul-maior Vadym Skibitsky într-un interviu pentru The Economist, despre pierderea oraşului Ceasiv Iar.

Oficialii ucraineni cred că Rusia vrea să pună mâna pe oraşul din estul Ucrainei până pe 9 mai, când ruşii sărbătoresc Ziua Victoriei.

Dacă ruşii reuşesc, unele dintre cele mai mari oraşe deţinute de Ucraina din regiunea Doneţk vor intra în raza de acţiune a artileriei ruseşti, au declarat ieri analiştii militari de la Black Bird Group, potrivit Sky News.

Martorii au descris atacurile ruseşti din regiune ca fiind constante şi imprevizibile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
război,
ceasiv iar,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.