Muzica clasica coboara in strada

Postat la 27 octombrie 2009 67 afişări

La festivalul SoNoRo, artistii coboara de pe piedestalul scenei de concert si atrag publicul in locuri putin obisnuite pentru un spectacol de muzica clasica.

Popovici, el insusi muzician, canta la viola si are experienta organizarii de festivaluri in strainatate, fiind directorul Festivalului Chiemgauer Musikfruhling din Traunstein, Germania si al seriei de concerte "Pelerinages" din München.

Pe scenele din Bucuresti vor interpreta muzica lui Mozart, Bach sau Strauss artisti precum Diana Ketler, David Cohen sau Gilles Apap. Fiecare spectacol are o denumire (Souvenir de Florence, Serenade, Sans Orchestre) si este adaptat locului unde se desfasoara. Festivalul este deschis la Palatul Cotroceni de muzica lui Serghei Rahmaninov, Johannes Brahms si Felix Mendelsohn, continua cu ansamblul condus de celebrul violonist Daishin Kashimoto, noul prim-concertmaestru al Filarmonicii din Berlin si se va incheia intr-un Finale cu dublul concert de J. S. Bach si Cvartetul cu pian de Richard Strauss, interpretat de Ensemble Raro, ansamblul "in residence" al festivalului SoNoRo, din care face parte si Razvan Popovici.

Printre cele mai asteptate spectacole sunt concertul din 3 noiembrie de la Palatul Cercului Militar National, unde "Souvenir de Florence" compus de P.I. Ceaikovski va rasuna alaturi de Trioul pentru clarinet, violoncel si pian de Nino Rota, un compozitor preferat de Federico Fellini, sau concertul din 6 noiembrie de la Palatul Bragadiru, unde participa Gilles Apap, elev al Yehudi Menuhin, care alaturi de band-ul parizian Colours of Invention va interpreta la tambal, contrabas si acordeon muzica lui Mozart sau Ravel.

Promovat ca o serie de experimente inedite, festivalul combina muzica clasica si proiectiile de film. "Am participat la festivalul de film de la Locarno si am ajuns la vizionarea filmului <Pianomania>. De aici mi-a venit ideea sa organizez si o proiectie in Romania", isi aminteste Popovici.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SoNoRo,
muzica clasica,
festival,
concerte
/arta-si-societate/lifestyle/muzica-clasica-coboara-in-strada-5031922
5031922
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.