"Ibiza din Alpi" nu stie de criza

Postat la 15 februarie 2010 47 afişări

Katy Perry, Dita von Teese sau Alicia Keys par a fi zanele care au impiedicat criza sa ajunga in statiunea austriaca Ischgl, care a raportat o crestere a numarului de turisti la deschiderea sezonului.

Zona de schi include 235 de kilometri de partii, care ajung la inal­timi de 3.000 de metri si coboara in singura statiune duty free din Elvetia, Samnaun. Partiile sunt deservite de 40 de instalatii. Accesul schiorilor catre cele doua centre principale se face cu trei instalatii, Fimbabahn, Silveretta si Pardatschgratbahn, Fimbabahn fiind prima gondola cu scaune incalzite din Alpi. Cea mai lunga partie este Greitspitz, care porneste de la 2.900 de metri altitudine si are 11 kilometri. In ultimii cinci ani, in Ischgl au fost investite 30 de milioane de euro, atat in instalatii, cat si in serviciile conexe. Biletul pentru o zi, care acorda accesul la toate instalatiile, costa 43,5 euro (39 de euro pentru cei cazati in statiune), iar un permis de 6 zile costa 199 de euro.

Chiar si in aceste conditii, partiile cele mai populare pot fi aglomerate, dar cu putin spirit de aventura, se pot descoperi partii unde esti singur cu schiurile si panta. Ca de exemplu partia 4, a carei culoare (negru - marcheaza cele mai dificile partii) sperie schiorii: pante abrupte care alterneaza cu unele ceva mai accesibile. Iar uneori trebuie sa ai grija la veverite, pentru ca se intampla sa mai taie drumul schiorilor.

Cei ce considera statiunea mult prea agitata si sunt plictisiti de accentele de extravaganta usor kitsch au de ales intre Galtür si Kappl, celelalte doua centre ale vaii Paznaun, care incearca sa atraga familiile cu copii.

La Galtür a fost dezvoltat un concept prietenos cu cei mici - Kids' World: zona de schi a fost impartita in sectiuni speciale, sase sectoare de distractie pentru copii. Exista un Adventure Land, care include un parc cu animale si constructii din zapada, o zona de sarituri sau, pentru cei mai experimentati, o zona unde se masoara viteza. Domeniul schiabil include 40 de kilometri de partii pentru coborare si 70 de kilometri pentru cross country.

Kappl a primit medalia de bronz la categoria "zone de schi pentru copii" de la expertii Automobil Clubului German. Pe cei 33 de kilometri de partii a fost amenajat un asa-numit Sunny Mountain Adventure Park, unde copiii sunt animati de doua mascote numite Flaxi si Wusel.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lifestyle,
turism,
Ischgl,
schi
/arta-si-societate/lifestyle/ibiza-din-alpi-nu-stie-de-criza-5505653
5505653
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.