Filmele fara staruri au zdrobit la incasari pe cele cu vedete

Postat la 26 ianuarie 2010 39 afişări

Anul trecut a insemnat un record pentru industria de la Hollywood - incasari de peste 10 miliarde de dolari -, dar va ramane in istorie si ca anul in care povestea a ucis celebritatea.

Inainte nu era iesit din comun pentru filme in serie ca "Harry Potter" sa inceapa cu actori necunoscuti si apoi, pe masura ce popularitatea filmului creste, bugetele sa se mai relaxeze, iar salariile actorilor si producatorilor sa sara in aer. Dar in ultima perioada, Hollywoodul si-a invatat lectia. Lovit de recesiune, dar si de lupta cu jocurile video si internetul, a fost nevoit sa gaseasca metode inovatoare. De exemplu, in cazul continuarii "Twilight", costurile au fost tinute sub control, iar producatorii de la Hollywood se felicita pentru decizie. "Este neobisnuit sa se tina costurile sub control, iar salariile actorilor sa nu creasca de zece ori", spune Lauren Shuler Donner, producatorul "X-Men" si al "The Secret Life of Bees".

In filmul "New Moon", actorii Robert Pattinson si Kirsten Stewart dau viata povestii de dragoste dintre un vampir si o fata de liceu - o adaptare a cartilor lui Stephenie Meyer. Cand au inceput filmarile, Pattinson si Stewart erau ilustri necunoscuti, dar "Twilight" nu a avut de suferit deloc din asta, incasand 384 de milioane de dolari si atragand un numar impresionant de fani. Casa de productie, Summit, a decis sa filmeze urmatoarele doua parti din serie concomitent, obtinand un cost de 60 de milioane de dolari pentru "Eclipse", care va fi lansat in iunie.

"Imi place ca nu a fost o distanta mare intre productii si au stiut de la inceput ca vor fi mai multe filme; nu au asteptat sa masoare succesul si apoi sa se hotarasca", spune Warren Zide, producatorul filmelor "American Pie" si "Final Destination".

Pe de alta parte, un cuvant greu de spus in pierderea interesului publicului pentru marile staruri l-a avut si numarul mare de reviste de paparazzi si de bloguri care diseca fiecare miscare a vedetelor. Jurnalistii mondeni, pentru care evenimentele stralucitoare de pe covorul rosu au devenit o obisnuinta, au inceput sa povesteasca istoria Hollywoodului dincolo de cosmetizarile din presa glossy. Tom Cruise, care obisnuise publicul cu imaginea de june prim din "Top Gun", apare ca un membru important al sectei scientologice, care propovaduieste credinta "extraterestra" la Hollywood. Actrite precum Nicole Kidman, care in interviurile oficiale se jura ca nu au intrat niciodata in cabinetul medicului estetician, apar in fotografii reale, unde micile trucuri facute cu bisturiul sau injectiile antirid sunt scoase in evidenta.

"Tom Cruise si toti cei din liga lui incep sa iasa de pe ecrane. Rolul starurilor este in schimbare si este posibil ca in curand sa nu prea mai valoreze cine stie ce", scria franc Tanya Gold, intr-un editorial din The Guardian.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lifestyle,
film
/arta-si-societate/lifestyle/filmele-fara-staruri-au-zdrobit-la-incasari-pe-cele-cu-vedete-5411892
5411892
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.