Diamantele nu sunt cele mai bune prietene doar in cazul fetelor

Autor: Roşca Postat la 04 iunie 2011 281 afişări

“Diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei fete”, spunea in urma cu mai bine de jumatate de secol Marilyn Monroe. Cum fetele au nevoie de multe prietene, o serie de prieteni perfect interesati s-au decis sa le ajute.

Mai mult, in Romania e un risc sa deschizi un astfel de boutique pentru ca "nu stim daca piata e pregatita. Insa daca nu iti asumi riscuri, nu castigi". Compania mai detine un singur boutique, in Israel.

Romania ramane totusi o piata mica pentru companie, veniturile fiind de domeniul milioanelor de euro: piata a scazut in 2009 pana la 4 milioane de euro, dar in 2010 businessul a revenit pe crestere spre 4,5 milioane de euro. Despre piata din Romania, Lenzini spune ca este ca o parabola - "uneori esti sus, alteori jos. Acum suntem in crestere, dupa ce in 2009 si 2010 am fost in scadere".

Desi nu vorbeste foarte mult despre cifre, ci despre bijuteriile care in mod evident il pasioneaza, el spune ca 2008 a fost cel mai bun an pentru venituri. "Anul acesta, chiar daca vom vinde mai putin, va fi un an bun pentru dezvoltare. Avem mai multe oportunitati." Viitorul suna insa mai bine. 2013 se anunta cel mai bun an. "Planuim cu doi ani in avans si credem ca Romania are potential de crestere. Nu va fi ca in 2007, cand se cumparau sute de Ferrari. Va fi diferit, oamenii isi vor administra banii mai atent." In ceea ce ii priveste pe romani, el spune ca nici anul acesta nu mai sunt atat de stresati: "Avem o clienta care cumpara o bijuterie o data la doua luni. Nu e foarte bogata, insa are circa 20 de bijuterii de la noi. Economiseste special pentru asta".

Bijuteriile Rafael & Sons sunt realizate in trei fabrici din Italia, Hong Kong si Israel. In Italia sunt realizate produsele foarte scumpe. "Exista o fabrica de familie care realizeaza produse pentru Cartier, Bvlgari, Hermes si o linie pentru noi." Produsele vandute in Romania provin din toate cele trei fabrici. Diamantele utilizate pentru bijuterii provin din Africa de Sud si Rusia. "Cumparam diamante brute si apoi le prelucram."

Lenzini, omul care decide ce bijuterie desenata pe hartie prinde viata si are potential comercial, spune ca cel mai bine se vand bijuteriile cu diamante, urmate de cele cu alte pietre precum cuart sau perle: "Atunci cand hotarasc ce desen devine bijuterie, conteaza pretul final. Urmarim si trendurile si daca este doar pentru un eveniment special sau pentru toata ziua". Exista bijuterii produse in mii de exemplare si altele unicat sau cu maximum cinci exemplare pe an.

La fel ca si in moda, exista doua colectii pe an - una in aprilie si una in septembrie. "Anul acesta se poarta culorile", spune omul de afaceri venit luna aceasta in Romania pentru o sesiune foto realizata cu ocazia lansarii colectiei de primavara-vara.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/diamantele-nu-sunt-cele-mai-bune-prietene-doar-in-cazul-fetelor-8298921
8298921
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.