Cum se pregateste Londra de Olimpiada

Postat la 21 iunie 2010 47 afişări

Londra a fost intotdeauna un oras care si-a schimbat hainele si starile cu usurinta, dar acum, in toiul pregatirilor pentru Jocurile Olimpice de Vara din 2012, pregateste o transformare completa, cu investitii totale de peste 10 miliarde de lire sterline.

Autoritatile anunta ca pregatirile decurg conform programului si se mentin in buget in ciuda unei usoare crestere a costurilor finale. In cel mai recent raport al autoritatilor britanice, guvernul a anuntat o crestere de 5,2 milioane de lire sterline din cauza costurilor de infrastructura si transport, adica 0,1% din bugetul de 7,5 miliarde de lire al Olympic Delivery Authority. Bugetul total este de 11,5 miliarde de lire si mai mult de 65% din infrastructura promisa a fost finalizata in cel mai aglomerat si mai dificil an pentru constructii. Organizatorii au anuntat ca deja s-a finalizat zona pentru intrecerile pe apa de la Eton College Rowing Center de pe lacul Dorney langa Windsor (in vestul Londrei).

La buget au contribuit si taxele pentru drepturile de televiziune de un miliard de lire, peste 600 de milioane de lire in sponsorizari, iar din vanzarile de bilete (care deja au inceput online) se estimeaza ca se vor strange 441 de milioane de lire. Alte 70 de milioane de lire urmeaza sa fie adunate din activitati de marketing si vanzari de produse dedicate.

Nu numai sportivii se pregatesc pentru Olimpiada, ci si scolile de afaceri britanice, aflate in cautare de posturi olimpice si internshipuri pentru studentii lor sau ofera consultanta companiilor pentru a maximiza profitul adus de momentul de stralucire al Londrei. Unii planuiesc sa foloseasca evenimentul ca metoda de invatare, mai ales ca un asemenea eveniment ilustreaza perfect studii de caz din turism si marketing. De exemplu, la University of East London Business School, studentii au participat la stagii de pregatire la consiliile locale din cele cinci orasele din jurul Londrei desemnate ca gazde ale olimpiadei.

Dar evenimentul nu este asteptat cu nerabdare de intregul oras, si cu atat mai putin de cei nevoiti sa faca naveta de la periferie spre centru. Multi deja si-au stabilit o luna de vacanta in vara lui 2012, hotarati sa plece cat mai departe de Londra.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lifestyle,
Londra,
Olimpiada,
lucrari,
proiecte
/arta-si-societate/lifestyle/cum-se-pregateste-londra-de-olimpiada-6430485
6430485
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.