Culmea adrenalinei: să te roteşti prin aer cu frânghia în munţii din Utah (VIDEO)

Postat la 19 februarie 2012 73 afişări

Cascadorul american Devin Graham şi câţiva prieteni susţin că au reuşit să stabilească recordul mondial la săritură cu frânghia, după ce au zburat zeci de metri în aer în jurul unei uriaşe arcade de stâncă din Utah.

Curajoşii au folosit o frânghie de 150 m, iar fiecare săritură a constat într-un plonjon de aproape 40 de metri de la înălţimea arcadei, urmat de o ascensiune de până la circa 30 m în aer, într-o mişcare de pendul de circa 20 de secunde.

Corona Arch din Moab, Utah are o înălţime de circa 43 de metri şi o deschidere de 32 de metri. Corona şi Bowtie Arch sunt printre cele mai spectaculoase formaţiuni geologice ale Parcului Naţional al Arcadelor din Utah, formate prin eroziune naturală a muntelui. Zona este frecventată de amatorii de drumeţii montane şi relativ uşor accesibilă. Există ghizi în zonă care oferă turiştilor inclusiv posibilitatea de a face rapel (coborâri pe frânghie) pe Corona Arch.

Una dintre sărituri a avut un final neaşteptat de romantic: o fată a fost cerută în căsătorie de prietenul ei după ce ambii şi-au terminat zborul pe frânghie.

Clipul publicat pe YouTube de Devin Graham cu isprava grupului, filmată în curs de două zile, a strâns peste 2,3 milioane de vizionări în patru zile.

Graham nu este primul care îşi revendică un record la pendularea cu frânghia. Există pe YouTube un clip nu mai puţin spectaculos, publicat încă din 2007, unde săritorul foloseşte o platformă specială situată la 160 m deasupra râului Bhote Kosi din Nepal.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/culmea-adrenalinei-sa-te-rotesti-prin-aer-cu-franghia-in-muntii-din-utah-video-9247302
9247302
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.