Afacerea "Alice in Tara Minunilor"

Postat la 22 martie 2010 177 afişări

Compania Walt Disney nu s-a multumit cu incasari record de pe urma filmului “Alice in Tara Minunilor”, ci a imaginat un intreg univers de accesorii, bijuterii, jucarii si cosmetice in jurul personajului, univers menit sa-i atraga si pe amatorii de basme, cat si pe cei cuceriti de lumea gotica a lui Tim Burton.

Lumea lui Alice, generoasa pentru creatorii de bijuterii, i-a determinat si pe designerii de moda sa dea frau liber imaginatiei. Stella McCartney a pregatit o colectie de bijuterii - o editie limitata de coliere in forma obiectului preferat al Palarierului Nebun. Totul este accesorizat din plin cu talismane - iepurasi, trefle, inimi rosii si negre, romburi, in culorile preferate ale designerului (roz prafuit, nudes, taupe si maron). Bijuteriile au fost realizate manual in Italia din aur galben, in acelasi stil pe care Stella l-a folosit pentru geanta Falabella, unul dintre cele mai bine vandute produse.

Machiajul personajelor este un alt punct forte al filmului, iar spectatorii vor uita cu greu albastrul puternic, care colora in exces ochii Reginei Rosii, buzele-inimioara la fel de rosii sau ochii verzi cu nuante fucsia si gene albe ale Palarierului Nebun. Colaborarea cu o companie cosmetica parea deci de la sine asigurata. Urban Decay a lansat o editie limitata de farduri, "Book of Shadows", cu 16 nuante de fard de ochi, dermatografe, printre care White Rabbit sau negru Jabberwocky. {i producatorul de oja OPI s-a folosit de lumea lui Alice pentru a colora cotidianul. De la rascoala locuitorilor din regatul Reginei Rosii, care striga "Off with her red", a venit numele unei nuante de rosu de la OPI.

Conform unui raport realizat de compania de cercetare Mintel, marketarea cosmeticelor catre pasionatii de cinema are rezultate bune - 16% dintre cele 2.000 de persoane intrebate au declarat ca ar folosi un sampon daca ar avea imaginea unui personaj celebru. Disney are experienta si cu celelalte produse lansate - jocul video Tiny Toons s-a vandut intr-o singura zi in Japonia si in doua saptamani pe piata americana, iar produsele "Princess and the Frog", oferite pe site-ul Carol's Daughter (comerciant de cosmetice), s-au vandut pana la pranz in aceeasi zi.

Povestea scrisa de Lewis Carroll a fermecat copilaria multor generatii, iar ilustratorul povestilor victoriene ale scriitorului britanic, Sir John Tenniel, a facut istorie datorita ilustratiilor din editiile originale, care au devenit printre cele mai faimoase din literatura britanica. Desenele au inspirat-o pe Sue Wong pentru a crea o colectie de rochii dedicate lui Alice. Designerul a preluat tusele victoriene din carte, dar nu si faimosul sort pe care l-a purtat Alice. Colectia abunda in dantela sau fuste in buline, iar cateva dintre ideile de costume sunt inspirate de Regina Alba. Hainele au preturi intre 329 si 609 dolari si sunt disponibile in department store-uri de lux ca Bloomingdale's, Neiman Marcus, Saks Fifth Avenue sau Macy's. Creatiile tintesc mai degraba catre segmentul fermecat de povestea originala a lui Carroll, iar colectiei ii lipseste tusa nebuna a lui Burton.

Oricum, special pentru a-i purta de clienti in lumea lui Alice, Bloomingdale's a amenajat vitrina celui mai mare magazin al companiei din New York in spiritul lui Burton, cu imagini din film care pun in valoare produsele lui Tom Binns si ale lui Sue Wong. {i etajul de echipament sportiv a fost decorat pentru a parea un teren de joaca din }ara Minunilor, o gradina cu flori si ciuperci supradimensionate, iar accesul se face

printr-un labirint de plante.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/afacerea-alice-in-tara-minunilor-5759694
5759694
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.