Afacerea "Alice in Tara Minunilor"

Postat la 22 martie 2010 177 afişări

Compania Walt Disney nu s-a multumit cu incasari record de pe urma filmului “Alice in Tara Minunilor”, ci a imaginat un intreg univers de accesorii, bijuterii, jucarii si cosmetice in jurul personajului, univers menit sa-i atraga si pe amatorii de basme, cat si pe cei cuceriti de lumea gotica a lui Tim Burton.

Nu este nimic neobisnuit ca o superproductie hollywoodiana sa vina la pachet cu o serie intreaga de produse specifice care sa intretina fascinatia fanilor si sa rotunjeasca veniturile producatorilor. nsa productia lui Tim Burton a declansat o noua tendinta in moda, o combinatie intre basm, gotic si steampunk, care inspira de la producatori de bijuterii pana la creatori de moda si de pantofi. Disney a pus la punct un intreg program de merchandising care include orice - de la papusi de colectie pana la decoratiuni interioare, papetarie sau produse cosmetice.

Disney anunta, inca de la petrecerea de anul trecut, primul nume pe lista de colaborari - designerul Tom Binns, creator de bijuterii premiat de Council of Fashion Designers of America. Binns a imaginat o colectie de bijuterii dedicata filmului, care include linii inspirate de personajele principale - Alice, Regina Rosie, Regina Alba. Tom Binns for Walt Disney Signature include sase bijuterii in editie limitata si este disponibila la comerciantii de lux cu preturi intre 1.000 si 2.000 de dolari. Iar Tom Binns for Disney Couture mizeaza pe 35 de piese cu accente de dantela si cristale Swarovski ceva mai accesibile, unde pretul porneste de la 100 de dolari si ajunge la 500 de dolari.

"Povestea nemuritoare a lui Lewis Carroll, asociata cu lumea minunata a Disney si interpretarea lui Tim Burton duc imaginatia pe taramuri suprarealiste. Pentru mine a deschis un labirint intreg de usi si mi-a u

permis sa imi exprim si pasiunea pentru cinematografie si arta. Alice este povestea perfecta pentru a da frau liber creativitatii si nu imi pot imagina o poveste mai buna", declara designerul, la prezentarea colectiei.

{i Swarovski a folosit stralucirea cristalelor pentru a reda lumea din adancuri - colectia Underworld include 17 bijuterii cu preturi care pornesc de la 80 de dolari. Compania austriaca a redat in stilul propriu detaliile gotice, vintage sau eclectice din film, iar piesa principala este pandantul "Sparrow" inspirat de cel purtat de Alice (Mia Wasikowska) in productia lui Tim Burton. Colectia abunda in inimi, foarfece si tot felul de motive din lumea lui Alice si, firesc, fiecare piesa poarta numele personajelor principale (Palarierul Nebun, Pisica de Cheshire, Regina Rosie, Regina Alba). Exista si exemplare dedicate gradinii de flori sau petrecerii cu ceai.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/afacerea-alice-in-tara-minunilor-5759694
5759694
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.