Cele mai tari filme de la festivalul de la Berlin

Postat la 08 februarie 2010 42 afişări

A 60-a editie a festivalului de film de la Berlin se deschide miercuri, iar lupta pentru Ursul de Aur 2010 se anunta plina de surprize. Numele mari lipsesc la aceasta Berlinala, dar nici nu ne pasa, pentru ca pentru prima oara in ultimii 17 ani, printre aspirantii la unul din trofeele festivalului se afla si un regizor roman.

Shutter Island

Cu premiera amanata si sansele la vreun premiu Oscar - cel putin in 2010 - distruse, "Shutter Island" este una din marile atractii ale acestei editii a festivalului. Lansarea in Romania are loc la mai putin de o saptamana dupa anuntarea castigatorilor de la Berlin, adica la 26 februarie. Chiar daca noul film al lui Martin Scorsese va fi prezentat in afara competitiei si nu are nicio sansa la vreunul dintre Ursi, noua colaborare a oscarizatului pentru "Cartita" cu Leonardo DiCaprio nu ne poate decat tine cu sufletul la gura, mai ales pentru ca avem de-a face cu o schimbare de registru: trailerul sugereaza ca regizorul a facut pasi seriosi pe taramul filmului de groaza! Veti afla primii despre noul film al lui Scorsese din aceasta sectiune a revistei BUSINESS Magazin.

The Ghost Writer

La 45 de ani de la marile sale succese de la Berlin (Urs de Argint in '65 pentru "Repulsion" si Urs de Aur un an mai tarziu pentru "Cul-de-Sac"), Roman Polanski reintra in competitia festivalului cu "The Ghost Writer", un thriller cu Pierce Brosnan si Ewan McGregor in rolurile principale. Film a carui post-productie a fost terminata in timpul arestului regizorului in Elvetia, "The Ghost Writer" ni-l arata pe McGregor in rolul unui scriitor angajat sa redacteze memoriile fostului premier britanic Adam Lang (Brosnan). Secrete politice bine pazite si faptul ca un vechi partener a murit in conditii misterioase incercand sa redacteze aceeasi carte de memorii sunt cateva din premisele acestei ecranizari dupa bestsellerul "The Ghost" al britanicului Robert Harris. Premiera romaneasca - la sfarsitul lui mai.

Mammuth

Castigatori a nenumarate premii ale publicului (printre care si cel de la festivalul Transilvania), Benoit Delépine si Gustave de Kervern luau prin surprindere lumea intreaga in 2004 cu "Aaltra", absurdul road movie cu doi ratati handicapati (eticheta este la fel de incorecta politic ca si filmul), hotarati sa profite cat pot de pe urma dezavantajului lor. Dupa "Avida" (2006) si "Louise-Michel" (2008, acum pe ecranele din tara), duo-ul scriitoricesc, regizoral si actoricesc revine cu "Mammuth", o comedie dramatica in care Gérard Depardieu trebuie sa-si reviziteze fosti angajatori (cu ajutorul motocicletei Mammuth), pentru a-si rotunji pensioara, iar Isabelle Adjani este o femeie aflata in coma de 40 de ani. Filmul va avea premiera romaneasca in 2010 sau 2011.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/film/cele-mai-tari-filme-de-la-festivalul-de-la-berlin-5483534
5483534
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.