Cele mai tari filme de la festivalul de la Berlin

Postat la 08 februarie 2010 42 afişări

A 60-a editie a festivalului de film de la Berlin se deschide miercuri, iar lupta pentru Ursul de Aur 2010 se anunta plina de surprize. Numele mari lipsesc la aceasta Berlinala, dar nici nu ne pasa, pentru ca pentru prima oara in ultimii 17 ani, printre aspirantii la unul din trofeele festivalului se afla si un regizor roman.

The Killer Inside Me

Supranumit deja "Antichrist"-ul sezonului festivalier 2010, "The Killer Inside Me" a socat publicul de la Sundance si e prematur sa ne dam seama daca de vina este conservatorismul nord-american sau violenta insuportabila a acestui ultim film al britanicului Michael Winterbottom. Cert este ca Winterbottom a avut parte de critici vehemente pentru duritatea si asa-zisul misoginism al acestei ecranizari dupa romanul omonim al lui Jim Thompson, care descrie, la persoana intai, crimele atroce ale unui politist psihopat. Casey Affleck il interpreteaza pe protagonist, iar Jessica Alba este una dintre victimele acestuia. Pe ecranele din Romania vom vedea cat de nemilos (si fidel sursei) a fost Michael Winterbottom, candva in cursul acestui an.

A Woman, A Gun And A Noodle Shop

Unul dintre mai-marii cinematografului chinez, Zhang Yimou, ia aceeasi decizie ca si rusul Nikita Mihalkov acum cativa ani: ultimele proiecte ale ambilor regizori sunt remake-uri (ori mai degraba "traduceri") dupa succese ale cinematografului american. Daca 12 (dupa 12 oameni furiosi) ii aducea rusului un Leu de argint cu statut special la Venetia, sa vedem ce succes are "A Woman, A Gun And A Noodle Shop", remake-ul "pe chinezeste" al lui "Blood Simple", primul film al fratilor Coen. Un proprietar de restaurant plateste un politist corupt sa-i ucida sotia daca se dovedeste ca ea il inseala cu un angajat in acest (si acel) melanj de thriller si comedie absurda. Deocamdata nu se stie cand se va lansa "Femeia, arma si magazinul de taitei" pe ecranele noastre.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/film/cele-mai-tari-filme-de-la-festivalul-de-la-berlin-5483534
5483534
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.