10 filme care trebuie vazute in 2010

Postat la 12 ianuarie 2010 96 afişări

Trecerea dintre ani s-a facut pe cai mari, iar James Cameron a devenit singurul regizor cu doua filme - “Titanic” din 1997 si “Avatar” din 2009 - care au depasit un miliard de dolari incasari. 2010 are si el cateva surprize in maneca, desi exista destul de putine sanse ca noul an sa intreaca anul precedent in ceea ce priveste incasarile totale ale cinematografelor.

8. "Shrek Forever After" se prezinta ca ultima parte a seriei cu Shrek, capcaunul verde, si amuzantii sai c tovarasi de drum, care nu pierd nicio ocazie sa faca haz de basmele clasice. Inainte de a vedea "Shrek 4" poate ar fi o idee buna sa vezi DVD-ul cu "O viata minunata" al lui Frank Capra, caci noua animatie DreamWorks trage puternic cu ochiul la premisa acestui excelent film de sarbatori. Pe scurt, Shrek face un targ cu un spiridus si este catapultat intr-un univers in care el n-a existat niciodata. Shrek ajunge astfel sa inteleaga ce s-ar fi ales de vietile prietenilor sai si de Fiona, dar dificultatile incep cand capcaunul trebuie sa-i convinga pe toti sa-l ajute in cea mai mare aventura a sa de pana acum: redobandirea vechii lui existente. Filmul se lanseaza la 17 iulie.

9. Dupa o avalansa de proiecte inspirate de mitologie lansate la inceputul mileniului, iata ca filmul "Clash of the Titans" reincearca sa ne reconecteze la aceasta importanta sursa de inspiratie. Remake (mult modificat) al filmului omonim din 1981, "Clash of the Titans" il urmeaza pe semizeul Perseu (tot mai celebrul Sam Worthington) in incercarea sa de a dejuca planurile lui Hades, zeul infernului, hotarat sa-l rastoarne pe Zeus. Monstri gigantici, o intalnire cu Meduza si alte nemaipomenite aventuri va avea de infruntat Perseu, care nu va scapa cu viata din aceste incercari decat daca isi va accepta originea supraumana. Din distributia filmului fac parte Anthony Hopkins, Liam Neeson, Ralph Fiennes, dar si aceeasi Gemma Arterton. Premiera programata pentru 9 aprilie.

10. Poate ca nu am fi pariat pe Sylvester Stallone in ceea ce priveste potentialul sau la box-office, dar este greu sa treci cu vederea cantitatea de testosteron aruncata in "The Expendables". Programat sa apara in Romania in august, acest film scris si regizat de Stallone ii inghesuie in cadru pe Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Bruce Willis, Mickey Rourke si beneficiaza si de o scurta aparitie a lui Arnold Schwarzenegger. O parte din actorii de mai sus interpreteaza specialisti in operatiuni militare, trimisi in America de Sud pentru a-l captura pe un dictator local. Primele imagini din film arata ca Stallone nu a facut deloc economie la explozibili. {i, daca ne uitam la ultimul sau Rambo, putem pune pariu ca nici la sange.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
film,
premiera,
2010
/arta-si-societate/film/10-filme-care-trebuie-vazute-in-2010-5291176
5291176
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.