10 filme care trebuie vazute in 2010

Postat la 12 ianuarie 2010 96 afişări

Trecerea dintre ani s-a facut pe cai mari, iar James Cameron a devenit singurul regizor cu doua filme - “Titanic” din 1997 si “Avatar” din 2009 - care au depasit un miliard de dolari incasari. 2010 are si el cateva surprize in maneca, desi exista destul de putine sanse ca noul an sa intreaca anul precedent in ceea ce priveste incasarile totale ale cinematografelor.

4. Dupa ce a reusit rara perfomanta de a satisface atat publicul, cat si criticii cu excelentul "The Dark Knight", Christopher Nolan scrie si regizeaza cel mai misterios proiect al anului - "Inception". Un afis care nu spune nimic si cel mai haotic trailer vazut vreodata la cinema nu fac decat sa mareasca asteptarile in ceea ce priveste acest "action" futurist a carui actiune, zic producatorii, se petrece "in arhitectura mintii". Trimiterile la Matrix, adica la un spatiu unde legile fizicii clasice sunt desuete, par usor de facut, dar Nolan pregateste cu siguranta altceva in acest film scump (bugetul depaseste 200 de milioane de dolari) si plin de secrete ce se vor dezvalui doar o data cu premiera programata pentru 30 iulie.

5. La 28 de ani de la "Tron", studiourile Disney se folosesc de tehnologia moderna pentru a aduce pe ecrane continuarea acestui stramos al filmelor despre realitati virtuale. Unul din primele proiecte in care s-au folosit din abundenta imagini create pe calculator, "Tron" are parte de un "capitol urmator", dupa cum descriu producatorii noul film, cu acelasi Jeff Bridges revenind in rolul lui Kevin Flynn. De aceasta data, protagonist va fi fiul lui, Sam (Garrett Hedlund), iar mare parte din atractia noului film, ce va fi prezentat in format IMAX 3D, vor fi cu siguranta vestitele "light cycles", motocicletele ce lasa in urma periculoase ziduri de lumina. "Tron: Legacy" va fi una din atractiile cinematografice ale lunii decembrie.

6. "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I", penultima parte din cea mai profitabila franciza a tuturor timpurilor, se lanseaza in Romania la sfarsitul lunii noiembrie si are mari sanse sa-si depaseasca predecesorul, "Harry Potter si Printul Semipur", desi acesta a fost unul din campionii mondiali ai lui 2009. Harry, Ron si Hermione pornesc in cautarea ultimelor horcrux-uri ale lui Voldemort, prin urmare noul film ar putea intrece, in ceea ce priveste adrenalina, ecranizarea celui de-al saselea roman, atenta si la primii fiori ai dragostei ai celor trei protagonisti. Filmate in acelasi timp, ultimele doua parti se vor lansa la 26 noiembrie 2010, respectiv 22 iulie 2011.

7. Luna martie vine cu un scurtcircuit specific lui Tim Burton, care si-a ales pentru acest an una dintre cele mai generoase surse posibile. Regizorul ecranizeaza cartea lui Lewis Carroll, "Alice in }ara Minunilor", o noua ocazie pentru binecunoscutele sale excese vizuale. Cu subiectul putin schimbat (Alice are 19 ani si pica in vizuina Iepurelui Alb dupa ce este ceruta in casatorie de un barbat bogat), aceasta noua ecranizare beneficiaza de unul dintre cele mai impresionante trailere aparute anul trecut, cu Johnny Depp si Helena Bonham Carter excelenti in rolul Palarierului, respectiv al Reginei Rosii. Premiera romaneasca a filmului este programata pentru 5 martie.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
film,
premiera,
2010
/arta-si-societate/film/10-filme-care-trebuie-vazute-in-2010-5291176
5291176
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.