Cea mai frumoasă poveste americană de Crăciun

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 04 decembrie 2011 100 afişări

Povestea care a stat la baza unuia dintre cele mai bune filme din istoria cinematografului, pe care multă lume îl urmăreşte de Crăciun, "It's a Wonderful Life" ("Viaţa e minunată"), a fost publicată recent pentru prima oară după zeci de ani.

În 1938, Philip Van Doren, un mic editor de cărţi, a avut un vis în care vedea povestea unui om, care, doborât de greutăţi, este salvat de un înger ce îi arată cum ar fi fost viaţa celorlalţi fără el. Această poveste avea să devină filmul regizat de Frank Capra în 1946, nominalizat la cinci categorii ale premiilor Oscar.

Van Doren s-a apucat să scrie povestea din vis, pe care a intitulat-o "The Greatest Gift" ("Cel mai mare dar") şi a terminat-o în anul 1943. Negăsind nicio revistă sau editură interesată să i-o publice, a scos pe cheltuiala lui un tiraj de 200 de exemplare din povestire în format de broşură, pe care le-a trimis prietenilor şi rudelor pe post de felicitări de Crăciun. La câteva luni după acest moment a fost căutat de studiourile de film RKO Pictures, care i-au plătit 50.000 de dolari pentru povestire, după care i-au încredinţat-o lui Frank Capra.

Deşi de-a lungul timpului s-a încercat publicarea povestirii, tirajele au fost reduse, astfel că abia acum s-a putut publica "The Greatest Gift" aşa cum şi-a dorit-o autorul, datorită fiului unui prieten al său care a găsit "felicitarea" de Crăciun trimisă în 1943, printre lucrurile tatălui său.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/cea-mai-frumoasa-poveste-americana-de-craciun-9027643
9027643
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.