Ce decoratiuni de Craciun se poarta in 2009

Postat la 15 decembrie 2009 115 afişări

Decoratiunile de Craciun trimit, mai subtil sau mai direct, la temele considerate la moda anul acesta - ecologia, universul victorian, povestile copilariei, confortul de acasa.

Wagner, care se afla la a cincea colectie de Craciun, spune ca s-a adaptat realitatii. "A fost un an greu, cu bugete afectate, asa ca o parte dintre obiectele propuse de noi au incercat sa se adapteze. Ne place sa replicam o tema pe o multime de obiecte si anul acesta am declinat aceste colectii pe accesorii de masa si de baie", declara Irina Wagner. Managerul sustine ca decoratiunile de Craciun au fost cele mai vandute obiecte in acest an, in defavoarea canilor si a accesoriilor de masa. Ea estimeaza vanzari de aproximativ 30.000 de euro in acest sezon.

La Debenhams, criza s-a simtit in preturi, care "la produse similare sunt cu 20-30% mai mici fata de anul trecut", spune Ionut Vardianu. "Decoratiunile de Craciun sunt obiecte pe care oamenii le pot refolosi, astfel ca sunt multi cei ce prefera sa aleaga un cadou mai scump, in loc sa schimbe decoratiunile. Cu toate acestea, clientii care acorda atentie fiecarui detaliu in decorarea casei in perioada sarbatorilor de Craciun sunt tot mai multi, iar acestia investesc in ornamente noi in fiecare an", adauga Vardianu. Anul acesta, colectia de decoratiuni de sezon de la Debenhams include peste 250 de modele, iar veniturile estimate din vanzarea decoratiunilor de iarna sunt de aproximativ 50.000 de euro. Potrivit brand managerului, ornamentele de Craciun au adus anul trecut aproximativ 1% din vanzarile din lunile cand au fost disponibile, respectiv noiembrie si decembrie.

{i British Gallery si-a adaptat oferta la criza. Daca in 2008 in magazin existau cinci colectii de Craciun, in anul crizei s-au limitat la o singura colectie. "Anul trecut am ajuns la break-even, cu toate cheltuielile avute peste an si cu toate investitile. Anul acesta speram la acelasi lucru", afirma reprezentantul British Gallery.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/ce-decoratiuni-de-craciun-se-poarta-in-2009-5173106
5173106
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.