Adevaruri dure despre Vladimir Putin

Postat la 03 aprilie 2008 35 afişări

La sfarsitul lunii trecute, agentiile de presa din intreaga lume dadeau ca sigura descoperirea asasinului celebrei ziariste Anna Svetlanovna Politkovskaia.

Daca va mai amintiti, trupul neinsufletit al Annei a fost gasit la 7 octombrie 2006 in ascensorul imobilului in care locuia, alaturi de un pistol Makarov calibrul 9 mm si de patru cartuse.

Ziarista a denuntat cu consecventa actele antidemocratice ale fortelor federale in Cecenia, abuzurile militiei lui Ramzan Kadirov si rolul presedintelui Putin in limitarea democratiei in Federatia Rusa.

Trebuie amintit ca ziarista a fost de numeroase ori premiata (premiul Pen Club, premiul Olof Palme, atat in calitate de om de presa, cat si ca aparatoare a drepturilor omului) si ca pozitiile sale in privinta razboiului cecen au fost larg imbratisate de opinia publica internationala.

In privinta lui Vladimir Putin, lucrurile ar trebui poate nuantate. O puteti face chiar dumneavoastra, citind aceasta carte care ii este in intregime dedicata.

Iata cum isi deschide Anna Politovskaia volumul: “Aceasta este o carte despre Vladimir Putin, dar nu in felul cum este el perceput in Occident: aici nu-l vom privi prin ochelari trandafirii…”

Afaceri ale Mafiei, scandaluri, coruptie militara si judiciara, declinul intelectualitatii – tot atatea fenomene peste care pluteste figura presedintelui rus si care nu constituie subiectul unei analize politice propriu-zise, ci notatiile, de cele mai multe ori emotionale, ale unei femei care a trait in Rusia, a suferit pentru ea si care nu s-a aratat dispusa sa accepte comportamenul liderilor tarii.

„N-a venit inca timpul sa stau deoparte, asa cum ar fi necesar pentru a analiza lucrurile fara pasiune. Traiesc in prezent, notand pe hartie ceea ce vad”, spunea ziarista in introducerea cartii.

Anna Politkovskaia, „Rusia lui Putin”, Editura Meditatii, Bucuresti, 2008

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carte,
Politkovskaia
/arta-si-societate/carte/adevaruri-dure-despre-vladimir-putin-2517589
2517589
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.