Un plan pentru hotelul meu

Postat la 01 decembrie 2009 219 afişări

Investitia intr-un hotel a fost in anii anteriori un bun exercitiu de imagine pentru oamenii de afaceri din diverse domenii. Acum, cea mai mare parte dintre acestia cauta o solutie viabila pentru a nu pierde toti banii investiti.

De fapt, dupa cum admite consultantul, hotelierii vin, dar de cele mai multe ori nu stiu ce sa ceara: "De cele mai multe ori spun ca au nevoie de ajutor, ca lucrurile nu mai merg". Rolul companiei de consultanta in acel moment este de a face un audit operational si financiar al proprietatii, iar apoi o recomandare. "Am terminat cateva asemenea audituri: in cazul catorva, am recomandat angajarea unui manager profesionist, altora le-am recomandat sa iasa la vanzare si intre timp le-am facut un plan operational pe termen scurt, iar altora le-am recomandat sa inchida pur si simplu si sa scoata hotelul la vanzare ca activ propriu-zis. Asta nu inseamna ca ei vor si face ce le-am spus noi, dar au vrut sa faca analize si au facut, acum vor decide ei singuri daca iau medicamentele sau nu", explica Sebesanu.

Atat consultantii de pe piata hoteliera, cat si investitorii cu afaceri in domeniu asteapta rezultatele pentru noiembrie si inceputul lui decembrie pentru a putea determina cat de grava va fi scaderea pe intreg anul 2009. Cum cea mai mare parte a hotelurilor de pe piata au intrat sub break-even inca din primavara, dupa cum arata datele oferite de hotelieri, contorizarea pierderilor va fi cel mai important indicator pentru acest an. Tinu Sebesanu considera insa ca perioada de pierderi nu s-a incheiat: "Cred ca vor scapa cei care rezista sa isi plateasca datoriile si salariile pana in mai 2010".

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/turism/un-plan-pentru-hotelul-meu-5138111
5138111
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.