Reportaj: O vacanţă de povestit nepoţilor în oraşul lui Antonio Gaudí

Postat la 03 septembrie 2013 2629 afişări

Despre Barcelona s-au scris tomuri întregi. Cu toate acestea, de fiecare dată e ceva nou de descoperit, aşa că o să vă împărtăşesc percepţia şi senzaţiile trăite de mine în acest oraş fabulos.

Piaţa Catalonia, de formă circulară, este locul unde marile artere culturale şi turistice se întâlnesc şi de unde îţi poţi începe orice aventură de descoperire a oraşului. Piaţa Catalonia se constituie aşadar ca locul de întâlnire al cartierelor Gotic şi Raval, Ciutat Vella şi Eixample.

Din această splendidă piaţă puteţi vizita Passeig de Gràcia, Rambla de Catalunya, La Rambla sau Portal de l’Àngel şi prin extensie Ronda de Sant Pere, Carrer de Vergara, Carrer de Pelai. Construită pe circa 50.000 de metri pătraţi, piaţa este una dintre cele mai populare atracţii ale Barcelonei cu faimoasa fântână din mijloc, precum şi cu zecile de porumbei care dau un şi mai mare plus de viaţă acestui minunat loc.

Barcelona este un oraş cu o arhitectură incredibilă şi copleşitoare datorată în mare parte celebrului arhitect şi om de geniu Antonio Gaudí.

GAUDÍ, ACEST UNIC ŞI INCREDIBIL ARTIST, nu s-a evidenţiat în studenţie, nefiind un student eminent, ci mai degrabă unul mediocru, şi şi-a descoperit geniul abia sub protectoratul financiar al unui mare industriaş, Eusebi Güell. Astfel, Eusebi Güell i-a încredinţat marelui maestru construcţia unora dintre cele mai renumite lucrări din Barcelona: Palau (Palatul) Güell, Biserica Colònia Güell, Pavilioanele Guell şi Parcul Güell.

Sunt multe de spus despre acest om de geniu, însă eu vă invit să-i vizitaţi lucrările în acest magnific oraş: Sagrada Familia, Casa Vicens, Colegiul Teresiano, Casa Botines, Casa Calvet, Casa Batlló, Casa Milà. Ca o paranteză interesantă, aş vrea să pomenesc şi despre sfârşitul marelui om. Gaudí a murit într-o circumstanţă dramatică, anume călcat de tramvai chiar în centrul Barcelonei, la vârsta de 73 de ani. Dacă în tinereţe se prezenta ca un adevărat dandy, spre bătrâneţe aspectul său s-a transformat într-unul bătrânicios şi neglijent, mai apropiat de cerşetor,  astfel încât, la momentul accidentului, marele Gaudí a fost luat drept un om al străzii şi, fără documente de identificare asupra sa, a fost transportat la spital, unde s-a stins.

SĂ TRECEM ACUM LA LUCRURI MAI VESELE, ca pentru o vacanţă minunată. Pe unele dintre lucrările magnifice lăsate moştenire de Gaudí le puteţi vizita pe jos, plecând direct din Piaţa Catalonia, altele însă vor necesita folosirea transportului public.

Eu vă recomand să luaţi bus-ul turistic pentru o zi sau două şi să faceţi aceste rute într-un mod organizat şi facil. Chiar şi aşa vă veţi „rupe picioarele„ şi veţi fi flămânzi de încă şi încă o zi de vizitat.

Am amintit despre operele lui Gaudí care trebuie vizitate, însă sunt multe alte obiective pe care nu trebuie să le rataţi, printre care: Aquarium Barcelona (al doilea obiectiv turistic ca număr anual de vizitatori după Sagrada Familia), situat în  Port Vell, pe malul Mării Mediterane, locul unde veţi găsi  35 de bazine care adăpostesc peste 11.000 de animale marine şi 450 de specii diferite reprezentative pentru Mediterana, Dealul  Montjuic cu priveliştea panoramică asupra oraşului, Camp Nou - stadionul echipei FC Barcelona - şi Muzeul FC Barcelona, Muzeul Pablo Picasso, Muzeul Fundaţiei Juan Miro, Muzeul Naţional de Artă Catalană, La Rambla - partea veche a oraşului Barcelona, Palatul de Muzică Catalană, Cartierul Gotic, Catedrala La Seu, Monumentul lui Columb şi desigur Muzeul de Ciocolată.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/turism/reportaj-o-vacanta-de-povestit-nepotilor-in-orasul-lui-antonio-gaudi-11288580
11288580
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.