Reportaj: De ce duc toate drumurile la Roma

Postat la 13 iunie 2013 3476 afişări

Dacă vrei să vizitezi Roma, aproape că te afli în postura ingrată în care frumuseţea oraşului, istoria sa şi tipicul italian preced orice ai vrea să descoperi nou într-o destinaţie de vacanţă. Şi, cu toate acestea, prima mea incursiune în Cetatea Eternă într-o vară călduroasă când se spune că oraşul este mort a fost mai mult decât surprinzătoare.

DE ASEMENEA, SĂ NU CARE CUMVA SĂ RATAŢI SĂ AJUNGEŢI ŞI LA VATICAN, cel mai mic stat din lume, unde veţi putea vedea pe lângă faimoasa Capelă Sixtină a lui Michelangelo şi Grădinile Vaticanului, un sistem de grădini mari şi mici şi fântâni care datează din timpurile medievale. Vaticanul are propria staţie de radio care transmite în întreaga lume în peste 29 de limbi, propria staţie TV, un cotidian, un oficiu poştal cu timbre Vatican şi mai mult de o mie de locuitori care sunt responsabili de acest centru al creştinismului, păzit de gărzile elveţiene.

Sunt mult prea multe lucruri de spus despre acest oraş modern, cosmopolit şi în acelaşi timp plin de istorie care este Roma, dar cu toate acestea eu mi-am rezervat o zi din vacanţă şi pentru a face o excursie în afara oraşului, drept urmare am ales să vizitez Insula Capri. Am mers până la Napoli cu autocarul şi de acolo am fost transferaţi în aproximativ 45 de minute într-un catamaran pe insulă. Capri mi-a lăsat impresia unei insule şic, cu privelişti spectaculoase asupra Golfului Napoli, cu un farmec aparte al satului Anacapri şi cu albastrul uimitor al faimoasei Grotta Azzura, o peşteră care permite doar unui firicel din lumina soarelui să pătrundă şi în combinaţie cu apa extrem de limpede îţi dă impresia că eşti înconjurat de un albastru viu, magic, aproape nefiresc.

La final, vă pot garanta că Roma este un oraş puternic, pe alocuri zgomotos, ale cărui viaţă şi agitaţie te surprind la fiecare pas şi care te uimeşte la fiecare colt, ba cu o comoară secretă, ba cu statui spectaculoase, ba cu o nouă piazzetta prin care tocmai ai impresia că ai mai trecut sau cu sunetul apei care se scurge dintr-o fântână veche de peste 600 de ani. O vacanţă la Roma vara este bine-venită şi plină de viaţă, este o vacanţă pentru ochi şi simţuri în care nu trebuie să ratezi niciun detaliu, aşa că din acest punct de vedere, într-adevăr, „toate drumurile duc la Roma„.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/turism/reportaj-de-ce-duc-toate-drumurile-la-roma-10963209
10963209
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.