La ce hoteluri stau strainii cand vin in Bucuresti (GALERIE FOTO)

Postat la 12 iulie 2010 277 afişări

Nimeni nu voia sa construiasca in 2007 sau 2008 hoteluri mai mici de 100 de camere. Consultantii din domeniu chiar se plangeau ca toti investitorii aveau doar planuri marete de hoteluri de zeci sau sute de camere de cel putin 4 sau 5 stele.

"Poate proprietarii de hoteluri mari nu au timp dimienata sa coboare la micul-dejun si sa interactioneze cu turistii, poate feedback-ul despre ce ar trebui imbunatatit in hotel ajunge mai greu dupa ce e filtrat de echipa de management, poate ca un hotel mic e mai vioi si mai flexibil la schimbari si idei noi", isi explica Munteanu evolutia hotelului sau. Andreea Sut, director de marketing in cadrul IBC Focus, companie care monitorizeaza santierele si dezvoltarea pietei de constructii din Romania, crede ca hotelurile de mici dimensiuni ofera intimitate, comoditatea unei sederi la pret redus si apropierea simtita fata de "gazde", fiind de asemenea si o solutie pentru team-buildinguri, prin posibilitatea inchirierii intregului hotel.

Iar faptul ca anul trecut s-au inaugurat mai multe hoteluri de mici dimensiuni a fost in specificul unui an de criza, insa 2009 s-a mai caracterizat prin ceva, dupa cum arata datele din raportuldeinvestitii.ro, citat de Andreea Sut: investitiile mari, de peste 4 milioane lei, au coborat sub jumatate din intreaga piata, cea mai mare crestere inregistrand-o investitiile intre 1 si 4 milioane de lei. "Pana la urma, multi hotelieri si-au dat seama ca nu cantitatea este solutia si ca focalizarea pe client pentru a ii oferi o experienta deosebita poate fi cheia", spune Andreea Sut.

Focalizarea s-ar putea traduce si intr-un nou segment de piata, mult mai clar ca pana acum. Hotelurile boutique, considerate exceptii pe piata bucuresteana - fiind mai putin de zece in 2007 - devin mult mai dese si nu mai pot fi neglijate. "Oamenii vor sa scape din tumultul hotelurilor de sute de camere", spunea anul trecut consultantul hotelier Paul Marasoiu. Poate de aici vin notele mari pe care le dau turistii unor hoteluri care nu reprezenta o mare miza pentru investitori, ci poate doar inca o incercare. Sau, dupa cum spunea Calin Munteanu, "nu pot sta mai mult de cinci ani intr-un proiect. Daca nu merge, ma duc spre altceva".

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/turism/la-ce-hoteluri-stau-strainii-cand-vin-in-bucuresti-galerie-foto-6530601
6530601
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.