Călătorie de vis în ţara unde timpul stă pe loc

Postat la 06 august 2013 4565 afişări

În călătoriile mele de-a lungul timpului, am înţeles că sunt locuri pe care vrei să le vezi pentru aerul lor cosmopolit şi deseori luxos, pentru nenumăratele obiective care merită cunoscute şi vizitate. Există însă şi locuri în care mergi mai degrabă pentru a le simţi spiritul, pe care le alegi pentru că vrei mai mult ca orice să simţi că eşti în vacanţă, că ai lăsat toate grijile acasă şi că timpul curge alene alături de localnici.

După ce toată ziua ai stat la plajă, seara este momentul să participi la viaţa insulei: poţi să începi de-a lungul zonei Perissa care este înţesată de taverne tradiţionale, să ajungi până la faimoasele terase din Fira, situate spectaculos pe stânci la 300 de metri deasupra „Calderei„ sau să te plimbi prin Oia, preferată de artişti şi boemi şi de unde se spune că se poate admira „cel mai frumos apus de soare din lume„. În Thira (Thera), numele din antichitate al insulei, aveţi şi ce vizita: situl arheologic Antica Thera şi muzeul, cele două renumite catedrale din Fira, cea Mitropolitană Ortodoxă şi cea Catolică, Muzeul Arheologic situat tot în capitală, Mânăstirea Agios Nikolaos, Muzeul Vinului sau, pentru cei pasionaţi, „strada de aur„ din Fira, „Ypapantis„, care este considerată una dintre cele mai mari pieţe de aur din Grecia.

LOCALNICII NU DEZMINT SPIRITUL GRECESC, sunt plini de voie bună şi întreţin până târziu în noapte atmosfera pentru turişti, devin prietenii tăi cei mai buni dacă le devii client fidel şi sunt în stare să îşi scoată masa din casă şi să o pună în grădină ca să se asigure că ai loc unde să stai într-o seară aglomerată când ai ajuns prea târziu la cină, îţi sar în ajutor în caz de nevoie, se invită tacticos unul pe altul care să treacă primul pe un drumeag îngust, deşi tocmai începe să se formeze o coadă de două, trei maşini, dar păstrează în acelaşi timp în vene sângele fierbinte al naţiei, demnitatea şi sentimentul acela etern că deţin secrete greu de explicat muritorilor de rând.

Anul acesta este un an excepţional să alegeţi Santorini pentru că 2013 a fost declarat „Anul Gastronomiei„ pe insulă şi pe lângă manifestările şi petrecerile tematice organizate cu această ocazie, veţi gusta minunăţiile lor gastronomice pregătite în stil de sărbătoare: „Tomatakis Santorinis„, o specie aparte şi gustoasă de roşii cherry care se cultivă doar pe solul arid al insulei, „Fava Santorinis„, un soi tradiţional de mazăre galbenă, vinetele albe, anghinare sau brânză proaspătă de capră cu o textură cremoasă.

De asemenea, trebuie să degustaţi celebrul vin de Santorini, „Assyrtiko„, care prin aciditatea puternică, aroma de minerale şi citrice te surprinde cu un gust bogat şi complex, precum şi tradiţionala ţuică „Tsikoudia„.

Tot în această vară, în perioada 01 - 23 august va avea loc şi a şaptea ediţie a Festivalului Gyzi Megaro care cuprinde diverse evenimente culturale, expoziţii de pictură, galerii, precum şi concerte de muzică.

Şi dacă încă nu v-am convins că grecii sunt aşa cum sunt şi că Santorini este o splendoare de insulă potrivită pentru suflet şi spirit, vă mai spun doar atât: la ora faimosului apus de soare din Oia, toate bisericile trag în acelaşi timp clopotele pentru liturghie şi muzica lor răzbate peste întreaga insulă. În acel moment toţi oamenii stau adunaţi pe stâncile insulei şi privesc tăcuţi cum soarele se scufundă în mare. E un moment puternic care te înfioară şi îţi reaminteşte trecutul şi măreţia acestui popor.

Geia sou Elláda!

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/turism/calatorie-de-vis-in-tara-unde-timpul-sta-pe-loc-11216574
11216574
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.