Călătorie de vis în ţara unde timpul stă pe loc

Postat la 06 august 2013 4565 afişări

În călătoriile mele de-a lungul timpului, am înţeles că sunt locuri pe care vrei să le vezi pentru aerul lor cosmopolit şi deseori luxos, pentru nenumăratele obiective care merită cunoscute şi vizitate. Există însă şi locuri în care mergi mai degrabă pentru a le simţi spiritul, pe care le alegi pentru că vrei mai mult ca orice să simţi că eşti în vacanţă, că ai lăsat toate grijile acasă şi că timpul curge alene alături de localnici.

Dacă până la Atena veţi alege zborul direct cu Tarom sau Olympic care durează aproximativ o oră şi 40 de minute, din Atena spre Santorini puteţi opta între avion şi feribot. Cu avionul ajungeţi cam în 45 de minute, iar cu feriboturile care pleacă din portul Piraeus puteţi face între patru şi şapte ore, depinde ce tip de feribot alegeţi şi de opririle pe care le face. Să ştiţi însă că merită să vă bucuraţi de câteva ore de linişte pe mare.

Santorini este o insulă relativ mică din Marea Egee, de 73 km pătraţi, având 18 km lungime şi doar între 2 şi 6 km lăţime şi face parte din chintesenţa insulelor greceşti: Cicladele, întinderi accindentate de rocă, presărate cu casele de un alb imaculat şi de cupolele bisericilor albastre precum cerul, cu plaje spectaculoase înconjurate de marea turcoaz. Puteţi avea încredere că fotografiile bine cunoscute reproduc fidel realitatea şi nu sunt aranjate în Photoshop.

Ajungând în portul Athinios din Santorini ai câteva opţiuni de a ajunge la hotel: taxiul, o maşină de închiriat, câteva autobuze care circulă, zic ei, regulat şi... măgarii! Nu degeaba este renumită fraza care circulă printre localnici, cum că în Santorini „sunt mai multe biserici decât case, mai mult vin decât apă şi mai mulţi măgari decât bărbaţi„.

CAPITALA INSULEI ESTE FIRA, ÎNSĂ PENTRU A VĂ CAZA VĂ RECOMAND SĂ ALEGEŢI UN HOTEL DIN ZONA PERISSA, ZONA DE EST A INSULEI: este mai aproape de mare, nu trebuie să cobori şi să urci scări, veţi avea ocazia de a sta pe o plajă inedită cu nisip vulcanic, negru la propriu, şi preţurile sunt mult mai avantajoase decât cele de pe coasta vestică.

În Perissa vă recomand Smaragdi Hotel de trei stele, Meltemi Luxury Suites de patru stele sau Santorini Princess de cinci stele. În Fira, puteţi alege dintre Aigialos Hotel de cinci stele, Aria Suites - patru stele, Panorama Boutique Hotel - patru stele sau Roma Suites - trei stele, iar sîn Oia, Katikies Hotel - cinci stele, Canaves Oia Hotel - cinci stele, Alexander’s Boutique Hotel of Oia - patru stele sau Oia’s Sunset - trei stele.

Nu uitaţi însă, la modul general Grecia este o destinaţie turistică importantă, ca urmare, rezervările pentru zboruri, feribot şi hotel trebuie făcute din timp, în primul rând pentru a găsi locuri în sezon şi în al doilea rând pentru a obţine preţuri decente pentru Santorini care împreună cu insula Mykonos se situează în zona de top a preţurilor pentru litoralul grecesc.   

Şi pentru că am menţionat nisipul vulcanic, pentru cei care nu ştiu, Santorini este acea insulă unde în urmă cu aproximativ 3.500 de ani erupţia unui vulcan considerată a fi drept una dintre cele mai mari explozii de pe planetă a dat naştere unei „caldera„, o depresiune de circa 4 mile în diametru, o minune naturală care a schimbat definitiv coasta mediteraneană. Specialiştii spun că atunci s-au răspândit aproximativ 30 de kilometri cubi de magmă şi lavă, iar cenuşa s-a ridicat la înălţimi de peste 36 de kilometri în atmosferă.  

Dar pe lângă plaja cu nisipul negru, în Santorini găsiţi faimoasa „Red Beach„ cu stâncile roşiatice şi spectaculos verticale, cât şi „White Beach„ la care se poate ajunge doar cu barca. Gândiţi-vă, o întreagă paletă de culori în materie de nisip şi plaje, o minunăţie! Vârful de sezon este în iulie şi în august, dar vă recomand şi luna septembrie.

Preţurile vor fi puţin mai mici, aglomeraţia nu atât de mare şi în plus aveţi şansa să nu vă prindă „meltemi„, denumirea grecească şi turcească dată vântului puternic care traversează Marea Egee de la nord la nord-vest şi a cărui intensitate este maximă în perioada după-amiezii. De altfel, „meltemi„ este într-un fel responsabil şi de renumita arhitectură a caselor de pe insulă (casele peşteră) care se spune că au fost construite de localnici în acest stil tocmai pentru a se putea apăra de vânturile tăioase.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/turism/calatorie-de-vis-in-tara-unde-timpul-sta-pe-loc-11216574
11216574
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.