Povestea Dacia Duster (GALERIE FOTO)

Postat la 15 decembrie 2009 193 afişări

Dupa cucerirea Europei in plina criza economica, Dacia se reorienteaza catre un segment considerat pana in prezent complet neaccesibil constructorilor low-cost datorita costurilor legate de proiectare.

Constructorul francez va asambla modelul Duster si in Brazilia dupa in 2011, la uzina din Curitiba, unde se mai produc Sandero, Sandero Stepway si Logan Sedan. De aici, Renault va exporta Duster pe pietele din Argetina, Mexic si Chile. Renault va incepe asamblarea Duster si la Moscova, in uzina AvtoFramos, utilizand probabil componente furnizate de la uzina de la Mioveni.

"Conform strategiei grupului, folosind platforma si elemente comune Renault, productia din Rusia va fi realizata utilizand gradul de integrare disponibil, care este insa destul de redus", a spus Stroe.

Din Mexic, unde modelele Dacia Logan sunt comercializate sub emblema Nissan, este posibil ca Duster sa ajunga inclusiv pe piata nord-americana, unde SUVurile sunt cele mai bine vandute modele.

In prezent, Dacia exporta aproximativ 85% din productia uzinei locale, astfel ca la pana la finalul lunii octombrie din cele 245.000 de automobile produse au fost exportate mai mult de 211.000 de unitati.

"Capacitatea maxima de productie a modelului Duster in Romania va fi de aproximativ 150.000 de unitati, in timp ce uzinele Renault din Brazilia si Rusia vor putea fabrica pana la 100.000 respectiv 80.000 de masini", a declarat Gerard Detourbet, directorul de program din cadrul Grupului Renault .

Principala piata pentru modelele Dacia este in prezent (si este de asteptat ca tendinta sa se mentina si dupa lansarea Duster) Germania, urmata de Franta si Romania, 2009 fiind primul an in care piata locala nu a mai fost pe locul intai. Cu alte cuvine, am putea spune chiar ca Dacia a devenit oficial de anul acesta mai degraba o marca internationala decat romaneasca.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Dacia Duster,
model nou,
lansare,
criza,
SUV
/analize/transporturi/povestea-dacia-duster-galerie-foto-5173173
5173173
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.