In ciuda accidentelor aviatice, tot mai multi romani vor sa invete sa zboare. Ce posibilitati au?

Postat la 05 iulie 2010 1451 afişări

Scoala de piloti de la Tuzla se pregateste de lansarea unor noi cursuri, pentru elicoptere. In conditiile in care si alte scoli din tara si-au dublat numarul de locuri datorita cererii, iar serviciile oferite sunt din ce in ce mai diverse, inseamna ca romanii vor sa zboare.

Din 2007 pana in prezent, reprezentanta locala a Cirrus a vandut patru avioane, spune Mihai Simonis, directorul operational al Cirrus Romania. Cel mai ieftin costa 290.000 de dolari, dar in general preturile se invart in jurul a 3-400.000 de dolari. "Se intentioneaza liberalizarea zborurilor la vedere si deschiderea aerodromurilor sportive pentru publicul larg, astfel ca am putea asista la o dezvoltare a pietei pe viitor", explica Mihai Simonis. Odata cu o astfel de decizie, pasionatii de zbor vor avea cu siguranta de unde alege, atat scoala la care sa invete sa zboare, cat si o oferta mare de avioane de vanzare in tara. Deocamdata, in afara de Scoala Superioara de Aviatie Civila si de Aeroclubul Romaniei, pasionatii mai pot lua cursuri autorizate la Carpatair Flight Training, la Alfa Air Services, Special Air Services sau C&I Corporation, precum si la cateva scoli mai mici din tara. Dar, dupa cum spunea si Dorin Ivascu - care a avut la RAS in 2009 afaceri de 16 milioane de lei (4 milioane de euro) - trebuie sa aiba loc intai niste schimbari de legislatie pentru ca aceasta afacere sa isi poata lua cu adevarat zborul.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
transporturi,
aviatie,
cursuri
/analize/transporturi/in-ciuda-accidentelor-aviatice-tot-mai-multi-romani-vor-sa-invete-sa-zboare-ce-posibilitati-au-6480392
6480392
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.