Cat de mult conteaza Bucurestiul pe harta vanzarilor de masini. Cum stau judetele Brasov, Cluj sau Timis

Autor: Alecu Postat la 25 februarie 2011 74 afişări

In 2010, aproape una din doua masini a fost vanduta de un dealer auto din Capitala, potrivit statisticilor APIA. In acest timp, in cele ce erau odata cele mai active judete din tara - Brasovul, Timisul si Clujul -, s-au vandut de zece ori mai putine.

Noi vrem sa fim activi in primul rand pe zona de sud. Vizam aici Craiova, si de ce nu, Bucurestiul. Nu ne vom dezvolta in Transilvania sau Moldova deoarece dorim o administrare unitara a businessului, iar acum, in era internetului, showroomul este la un click distanta. In conditiile in care Bucurestiul este aproape, iar 50% din vanzarile de masini se fac aici, este firesc sa ne adresam si acestei piete", a subliniat seful Motor AG. Pe de alta parte, dealerii de pe piata locala, atat cei premium, cat si cei ai marcilor "de volum", se asteapta la o revenire a pietei, cu toate ca

niciunul nu spune cand va avea loc acest lucru.

"Pe termen mediu si lung, piata locala are potential sa ajunga la 500.000 de unitati anual in urmatorii 10 ani, ceea ce inseamna o revenire foarte puternica", a spus Adrian Prodanel.

Atunci cand vine vorba de piata premium, Michael Schmidt, seful Automobile Bavaria, compara in continuare Romania cu alte piete latine precum Spania sau Portugalia, ceea ce ar insemna ca si pe piata locala vanzarile BMW sa ajunga la ordinul zecilor de mii de unitati anual.

In acelasi timp, evolutia dealerilor vizeaza inclusiv extinderea portofoliilor de branduri auto, in conditiile in care, fortati de o piata tot mai mica, jucatorii din piata au preluat noi marci, pentru a-si asigura un venit constant cel putin din service. "Problema se pune acum diferit. Conceptul de monomarca dispare deoarece dealerii realizeaza ca nu pot sa-si justifice resursele intr-un mod just. Showroomul, serviceul si partea de backoffice pot sustine in general fara probleme doua-trei branduri intr-un centru auto. In urmatorii ani vom asista la un astfel de proces", conchide Prodanel.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
transporturi,
APIA,
auto
/analize/transporturi/cat-de-mult-conteaza-bucurestiul-pe-harta-vanzarilor-de-masini-cum-stau-judetele-brasov-cluj-sau-timis-7998702
7998702
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.