Petrolul, aurul sau acţiunile?

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 21 februarie 2012 61 afişări

Găsirea celor mai profitabile sau măcar a celor mai puţin riscante active în care merită investit pune probleme fireşti în vremuri de incertitudine economică intensă, fie că e vorba de investitori cu experienţă sau de amatori. Şi modalitatea de a investi e o problemă în sine, care se complică pe măsura trecerii de la simplul depozit bancar la instrumente mai sofisticate.

Analiştii grupului austriac Erste iau în considerare o rezolvare a crizei datoriilor în zona euro În cursul lui 2012, după o perioadă de uşoară recesiune în primele luni, respectiv o creştere economică moderat pozitivă în SUA, o încetinire moderată a creşterii economice în China şi o continuare a ascensiunii grupului BRIC, vârful de lance al pieţelor emergente. Aurul va continua să profite de mediul economic incert şi de politica de achiziţii a băncilor centrale, raportul euro-dolar se va apropia de nivelul de 1,25, iar pe pieşele de acţiuni, cele mai mari câştiguri le vor avea titlurile din SUA, Rusia şi Brazilia, apreciază experţii Erste.

În analizele din ultimele luni, cei de la Citigroup cred că pieţele globale de acţiuni vor creşte în următoarele 12 luni, tocmai pentru că previziunile cele mai rele privind reintrarea în recesiunea globală nu se vor adeveri, în timp ce pe ansamblul pieţelor emergente, ţintele preferate sunt China, Rusia, Coreea, Thailanda, Africa de Sud sau Peru. Sectoare unde preţul acţiunilor ar putea evolua favorabil sunt, de pildă, aeroporturile europene, imobiliarele din SUA, sectorul bancar din Marea Britanie, echipamentele petroliere, medicale şi IT şi chiar media. Preţul petrolului ar urma să fie volatil pe moment, dar ca tendinţă ar urma să se menţină între 100 şi 120 de dolari pe baril.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
investitii,
petrol,
aur,
actiuni
/analize/servicii-financiare/petrolul-aurul-sau-actiunile-9262376
9262376
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.