Cum se imbina strategia bancilor locale cu faimosul calm unguresc

Postat la 17 noiembrie 2009 27 afişări

Laszlo Diosi, directorul general al OTP Bank Romania, a venit aici in 2005, cand perioada de boom a creditelor abia incepuse. Acum, intr-o perioada cand majoritatea bancilor isi reconsidera strategia de inmultire a sucursalelor, Diosi vorbeste despre dublarea retelei OTP.

Asa a gandit si cresterea diviziei de management al activelor, pe care a consolidat-o prin lansarea de noi produse in plina criza (primul fond inchis de investitii, OTP GarantisRO, si primul fond de investitii cu capital garantat, OTP WiseRO). Spune ca

n-a facut-o pentru a avea rezultate imediate, ci pentru a aduna cota de piata pentru ziua cand cererea pentru aceste produse va ajunge la un nivel rezonabil. "Toata lumea mi-a spus sa nu fac asta, dar n-am mai ascultat pe nimeni. Acum, daca nu intervin probleme majore in urmatoarele sase luni, investitia asta va fi un succes", spera Diosi.

Diosi a inceput colaborarea cu OTP Bank Ungaria in 1995, in divizia de brokeraj de credite. Cinci ani mai tarziu pleca la K&H Bank, tot la sediul central din Budapesta, unde intre 2002 si 2004 a condus divizia de retail. A revenit in OTP Bank in 2005, dar de data asta in Romania, unde a preluat de la zero aceeasi divizie de retail. Din 2007 este presedinte si CEO al bancii.

Tot interviul, desfasurat in romana si engleza, e presarat cu comparatii. Vorbeste despre infrastructura noastra "de invidiat", care l-a tinut sapte ore de la Sinaia la Bucuresti, despre termeni pe care i-a invatat de cand conduce banca din Romania, "mismas" fiind doar unul, si imediat trece la afacerile OTP.

In ciuda dificultatilor aduse de criza, spune ca in plan personal tocmai primii ani, cei in care a dezvoltat banca, au fost mai grei; acum se arata mai relaxat, spunand ca ca s-a inconjurat de experti care, indiferent de situatie, pot rezolva problemele si fara prezenta lui acolo. Altminteri, spune Diosi, ar avea un job de 24 de ore pe zi si 365 de zile pe an. Si mai sunt si alte detalii. "In Romania exista perioada <moarta> dintre 22 decembrie si 15 ianuarie. In primul an, in data de 4 ianuarie eram la birou, energic si cu chef de munca, dar n-am putut face nimic. Acum ii spun asistentei ca revin undeva intre 5 si 15 ianuarie."

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
servicii financiare,
Laszlo Diosi,
OTP Bank,
/analize/servicii-financiare/cum-se-imbina-strategia-bancilor-locale-cu-faimosul-calm-unguresc-5104828
5104828
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.