Bancherii si misivele lor de amor

Postat la 11 noiembrie 2008 20 afişări

Dupa o perioada de blocaj si confuzie, piata creditului incepe sa se anime, pe masura ce tot mai multi bancheri pun in aplicare normele noi de creditare, iar vria de pe piata dobanzilor se atenueaza. Dar vestile pentru cei ce vor sa ia un imprumut nu sunt bune.

UniCredit Tiriac Bank ia in calcul in proportie de 100% veniturile din salariu, bonusuri, pensie, comisioane din vanzari, drepturi de autor, chirii, profesii liberale, indemnizatii de conducere, activitati desfasurate in strainatate, rente viagere si numai de 80% pentru veniturile din norma de hrana si 60-80% pentru cele din dividende.

 

La alte banci, conditiile in care o serie de venituri sunt luate in calcul s-au inasprit; pentru a da doar un exemplu, Leumi Bank accepta veniturile din drepturi de autor sau din consultanta doar daca contractul in baza caruia sunt obtinute are o vechime de cel putin 12 luni, de patru ori mai mult decat solicitau bancherii pana de curand. Astfel de modificari vor mai veni probabil in avalansa in cursul urmatoarelor doua-trei saptamani, crede Anca Bidian, dar incet-incep “apele se vor linisti”, chiar daca turatia va fi mult incetinita si “probabil la anul vom vedea o crestere de maxim 15-20% pe piata creditelor”.

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
credite,
dobanzi,
indatorare
/analize/servicii-financiare/bancherii-si-misivele-lor-de-amor-3481982
3481982
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.