Anul demisiilor in asigurari

Postat la 15 februarie 2010 35 afişări

Scaderea interesului clientilor si resursele tot mai limitate pentru investitii n-au fost singurele probleme cu care s-au confruntat anul trecut companiile de asigurari. Inca din vara, in piata au fost anuntate mai multe demisii sau inlocuiri in management, la nivel de varf. Anul acesta, in mai putin de doua luni, trei executivi din asigurari au parasit companiile. Si mai urmeaza.

In ceea ce-l priveste pe directorul general de la Allianz-}iriac, anuntul facut in luna noiembrie viza un plan de plecare in primavara acestui an. Cristian Constantinescu intentioneaza sa se pensioneze in luna mai, dupa ce a condus compania de asigurari de la infiintare. Incepand din noiembrie au fost lansate speculatii cu privire la numele celui care va prelua ravnitul loc. Cea mai probabila varianta este a-l desemna pe Rangam Bir, in prezent regional chief business officer la AllianzNew Europe, drept inlocuitorul lui Constantinescu.

Constantinescu a fost director al diviziei de reasigurari din Astra in perioada 1991-1994, iar in 1994 a devenit directorul general al Asigurari Ion }iriac. In 2000, fostul tenismen a vandut jumatate din afacerea cu asigurari nemtilor de la Allianz, iar Constantinescu a devenit directorul general al Allianz-}iriac.

Printre primele plecari care au deschis sirul anul trecut a fost cea a lui Valentin }uca, fostul director general al companiei de asigurari Clal Romania. Intre timp, firma a fost vanduta de grupul israelian Clal unui grup de oameni de afaceri, fiindca nu mai putea continua investitiile pentru dezvoltare. }uca a fost numit in functia de director general al Clal in decembrie 2007, dupa ce a condus filiala locala a celui mai mare broker de asigurari din lume, Marsh, iar ulterior a fost directorul de dezvoltare al Marsh in Europa Centrala si de Est. Pentru Clal, o companie mica, lucrurile nu arata deloc bine: acum trece printr-o restructurare masiva, cu o reducere masiva a numarului de angajati si de unitati teritoriale.

Vremurile grele nu se termina aici. Numele unui nou manager care isi cauta alt loc de munca ar putea aparea oricand. Pentru moment, in vizor este compania de asigurari KD Life, care, dupa ce au aparut informatii ca s-ar afla in pragul falimentului, a tinut sa infirme zvonul. Loc de interpretari a ramas insa destul, dupa ce un comunicat de presa al grupului a subliniat ca, desi nu este vorba de faliment, intentiile KD Group sunt dezvoltarea mai degraba in pietele mai profitabile, precum Slovenia si Croatia, nicidecum Romania.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
asigurari,
demisii
/analize/servicii-financiare/anul-demisiilor-in-asigurari-5505513
5505513
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.