Anul demisiilor in asigurari

Postat la 15 februarie 2010 35 afişări

Scaderea interesului clientilor si resursele tot mai limitate pentru investitii n-au fost singurele probleme cu care s-au confruntat anul trecut companiile de asigurari. Inca din vara, in piata au fost anuntate mai multe demisii sau inlocuiri in management, la nivel de varf. Anul acesta, in mai putin de doua luni, trei executivi din asigurari au parasit companiile. Si mai urmeaza.

Mandatul britanicului in varsta de 39 de ani marcheaza si una dintre cele mai bune perioade pentru Aviva Romania. Desi in primele noua luni ale anului trecut piata de asigurari de viata a scazut cu 10%, primele brute subscrise de Aviva au urcat cu 5%, pana la aproximativ 70 de milioane de lei. Fata de momentul cand Rouf a preluat conducerea, afacerile companiei au crescut, ca si cota de piata. In ciuda acestor rezultate, Aviva este pe pierdere inca de la intrarea in Romania, in anul 2000, desi Rouf a incercat sa faca economii pe toate palierele. Un exemplu este valoarea comisioanelor platite pentru achizitii, in campania de atragere a participantilor in sistemul de pensii private obligatorii. Astfel, in timp ce media pietei a fost de 150 de euro, Aviva platea agentilor cate 36 de euro pentru fiecare nou participant. Rouf spune insa ca punctul de trecere catre profit este planificat abia pentru perioada imediat urmatoare, respectiv 2010-2012.

Tot in luna ianuarie, directorul general adjunct al CertAsig, Radu Francu, a demisionat dupa trei ani de mandat, locul sau fiind luat imediat de directorul general adjunct al companiei, James Grindley. Chiar daca vorbim de o companie de mici dimensiuni, in ultimii patru ani CertAsig a avut o evolutie sustinuta - de la aproximativ 400.000 de euro in 2006 pana la peste noua milioane de euro, la sfarsitul anului trecut. CertAsig activeaza in domeniul asigurarilor generale si a fost infiintata in 2003 prin fuziunea a doua companii de asigurare. In prezent, este controlata de fondul privat de investitii Royalton Investors II, cu 98,13% din actiuni, prin intermediul CertAsig Holdings (Luxemburg), restul revenind conducerii executive si altor actionari minoritari.

Cele mai discutate plecari au fost insa cele ale lui Constantin Toma, directorul general al Omniasig, si Cristian Constantinescu, directorul general al Allianz-}iriac, doi dintre cei mai vechi si puternici oameni din industria asigurarilor, dar si rivali in afaceri de ani buni. In cazul lui Constantin Toma, vestea plecarii a venit in luna octombrie, miscarea sa fiind caracterizata drept socanta. La scurt timp insa, Toma si-a reinnoit mandatul de presedinte si director general al Omniasig, a doua companie de pe piata asigurarilor generale, pentru inca patru ani. Anuntul plecarii lui Toma a venit intr-un moment cand i se propusese functia de presedinte al PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor). Intre timp, Toma a renuntat la aceasta functie, preluata de la sfarsitul lunii ianuarie de catre Marius Bulugea, intrucat pozitia de director general al Omniasig era incompatibila cu cea de presedinte al PAID.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
asigurari,
demisii
/analize/servicii-financiare/anul-demisiilor-in-asigurari-5505513
5505513
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.