Veştile proaste din HR: Angajăm, dar numai dacă e absolut necesar

Autor: Ana Raduta Postat la 22 septembrie 2011 59 afişări

După o vară liniştită şi mult mai activă în privinţa angajărilor decât era aşteptat, toamna se instalează cu un ritm mult mai molcom din acest punct de vedere. Angajatorii români revin la moderaţie şi spun că până la sfârşitul anului nu au planuri mari - vor angaja, dar numai dacă este absolut necesar.

Potrivit studiului citat, cele mai optimiste planuri de angajare sunt raportate în regiunea de sud-vest a ţării, unde perspectiva netă de angajare se ridică la 14%. Un climat la fel de favorabil angajărilor este şi în Bucureşti şi Ilfov şi regiunile de nord-vest, sud şi vest ale ţării, unde previziunea netă de angajare este de 13%.

Comparaţiile la nivel de sectoare de activitate arată că angajatorii din opt dintre cele 10 sectoare de activitate analizate previzionează creşteri ale personalului pentru ultimul trimestru al anului. Cele mai multe oferte de angajare par să vină din rândul angajatorilor din comerţ. De altfel, mai multe companii de profil au anunţat deja că aşteaptă candidaţi. Real, Mic.ro, Auchan sau Ikea sunt printre angajatorii care au posturi libere.

Urmează angajatorii din industria prelucrătoare, unde previziunea netă de angajare atinge 20%, iar o creştere promiţătoare a numărului de angajaţi este prevăzută în sectorul construcţiilor, unde angajatorii raportează o previziune de 17%. Angajări vor mai avea loc şi în sectoarele transporturi, comunicaţii, finanţe, asigurări, servicii imobiliare şi servicii.

Cei pentru care oferta internă nu este suficient de convingătoare au în continuare şanse de a-şi dezvolta o carieră în afara ţării. Este în special cazul specialiştilor în IT, care de ani buni îşi găsesc de lucru în străinătate. Astfel, potrivit unui raport realizat de Institutul de Cercetare şi Analiză a Tendinţelor din Domeniul Tehnologiei Informaţiei, IDC Government Insights, până în 2015, piaţa muncii din Europa de Vest s-ar putea confrunta cu un deficit de profesionişti IT care ar putea depăşi 350.000.

Rămâne însă sub semnul întrebării soarta tuturor celorlalţi candidaţi care ar putea rămâne încă o vreme în afara pieţei muncii. Practic, rezultatele studiului reconfirmă raportul stabilit încă de acum trei ani între angajaţi şi angajatori şi transmite un semnal clar în piaţa muncii - în continuare angajatorii sunt cei care fac regulile jocului, iar situaţia nu se va schimba cel puţin până la începutul anului următor.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
angajări,
HR,
angajatori
/analize/resurse-umane/vestile-proaste-din-hr-angajam-dar-numai-daca-e-absolut-necesar-8760571
8760571
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.