Tânăra de 28 de ani care vinde cele mai scumpe apartamente din Bucureşti

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 23 martie 2015 40226 afişări

În acel moment, povesteşte Andreea Comşa, s-a produs o schimbare majoră, iar visele sale de viitor nu s-au mai legat de comunicare, ci de imobiliar. Sigur, şi banii au avut un rol: în condiţiile în care avea un salariu de circa 120 de euro, a primit comision de peste 50.000 de euro şi „mi s-a schimbat viaţa“. A renunţat la activitatea în domeniul rezidenţial şi s-a implicat în tranzacţii, însă la fi-nalul lui 2008, îşi aminteşte, „lucrurile nu s-au mai legat“ şi a ales să se concentreze pe licenţă. Înfiin-ţase deja două firme, Premier Estate şi Premier Estate Management, pentru că aşa lucrează de fapt agenţii imobiliari.

Însă după câteva luni de la terminarea studiilor, căuta deja o altă slujbă, chiar dacă nu avea o pre-siune financiară imediată. Însă în 2009 piaţa imobiliară era blocată, nimeni nu făcea angajări, aşa că a găsit un post într-o agenţie de PR. La angajare au întrebat-o ce va face dacă o să i se propună o slujbă în imobiliare, dar a spus, convinsă la acea vreme, că a terminat cu acel capitol. „Am început să lucrez acolo şi fiecare zi pentru mine era cam frustrantă, pentru că trebuia să o iau de la capăt şi mă puneau să bag în Excel nume de jurnalişti şi numerele de telefon. Era o mare schimbare faţă de ex-perienţa anterioară“, povesteşte ea. N-a trecut nici măcar o lună şi a primit un telefon de la Monolit, o firmă de real estate; s-a dus la un interviu, la al doilea, apoi i-au făcut oferta.

A lucrat la Monolit doi ani, perioadă în care s-a ocupat de închirieri, vânzări, cumpărări, iar la sfârşitul lui 2011 a primit un alt telefon, de la Remus Borza de la Euro Insol, firma de insolvenţă se ocupa de Asmita. Aşa a ajuns să se ocupe de Asmita, împreună cu un prieten. „Era întuneric când am ajuns acolo, şi în prima zi mi-au dat lacrimile, pentru că erau multe apartamente, nu exista istoric, pentru in-solvenţe nu face nimeni predare - primire“, spune acum zâmbind. Au început să pună lucrurile în or-dine, având liste cu apartamente şi cheile, şi spune că a găsit apartamente care erau de fapt locuite, care nu mai plătiseră chirie de mult timp.

A durat cam patru luni până să poată începe primele promovări, a adus un coleg şi au început să vândă. „La început mai dificil, pentru că proiectul are o istorie, lucru ce mi se pare nedrept, în com-paraţie cu alte proiecte care nu sunt la fel de bune“, afirmă tânăra antreprenoare. Pentru că, adaugă ea, e suficient ca un cumpărător să aibă o urmă de dubiu, iar cumpărătorul se răzgândeşte.

După Asmita au mai intrat apoi în portofoliu, unul câte unul, şi alte proiecte: 49Gafencu, Perla Resi-dence,  Ibiza Sol, Residence Du Lac, Citadella Titan şi Green City. Una peste alta, proiectele pe care le gestionează acum Premier Estate reunesc 1.500 de locuinţe, din care mai sunt de vânzare cam 700.

Antreprenoarea se ocupă direct de toate proiectele, dar sunt manageri pentru fiecare dintre acestea, care se ocupă de elaborarea strategiei, trainingul echipei de vânzări şamd. Interesant i se pare Andeei Comşa în acest moment apetitul cumpărătorilor pentru locuinţele de lux şi exemplul este Gafencu, proiect care poartă numele adresei la care este ridicat blocul cu locuinţe de lux, în urma unei investiţii de 40 de milioane de euro. Proiectul a suferit modificări, în funcţie de preferinţele clienţilor: iniţial ar fi trebuit să cuprindă 110 apartamente, dar acum s-a ajuns la 80, pentru că clienţii care au făcut rezervări la etajele superioare, de la etajul 6 în sus, au vrut apartamente mult mai mari. „Sunt expaţi care vor să cumpere apartamente, nu vor case care presupun multă bătaie de cap, dar preferă multe camere, de pildă 5.“

Unde se vede peste zece ani? „Şi cinci e mult. Gândesc lucrurile, dar cred că viaţa este surprinză-toare şi schimbătoare. Îmi place să fiu antreprenor, peste un an aş vrea să am încă patru proiecte în portofoliu. Tot ce fac acum îmi ia cam 90% din timp şi mă bucur, mă motivează, dar pe termen lung aş vrea să deleg mai mult şi să acord mai multă atenţie vieţii personale. Nu aş mai face o altă afacere, pentru că eu mă pricep la imobiliare, îmi doresc să dezvolt afacerea, şi, la un moment dat, să ne extin-dem peste hotare.“

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/resurse-umane/tanara-de-28-de-ani-care-vinde-cele-mai-scumpe-apartamente-din-bucuresti-14037111
14037111
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.