De ce au devenit angajatii dependenti de bonurile de masa

Autor: Ana Raduta Postat la 14 noiembrie 2010 132 afişări

Din pachetul de beneficii extrasalariale pe care il primeste un angajat, bonurile de masa sunt cel mai des intalnite. Par un avantaj neglijabil, insa raspandirea lor atat de larga a format o piata de peste un miliard de euro. De unde vin aceste tichete si de ce au devenit angajatii dependenti de ele?

Potrivit APET, peste jumatate dintre beneficiarii de tichete de masa lucreaza in companii cu peste 250 de angajati, 26% lucreaza in companii care au intre 50 si 249 de angajati, iar 19% provin din companii mai mici, cu cel mult 49 de angajati.

Tichetele de masa si cadouri sunt reglementate foarte strict, prin legi speciale, si sunt produse, emise si decontate in sisteme de securitate atent controlate.

Se tiparesc in conditii de maxima siguranta si in numar controlat, doar atat cat se comanda. "Hartia pe care se imprima tichetele noastre este produsa in Franta, contine o serie de elemente de securitate, iar tiparirea si livrarea tichetelor se fac doar in urma unei comenzi achitate de catre compania client, potrivit legislatiei care reglementeaza toate tipurile de tichete din Romania", explica Alexe. Ele ajung la companii in aproximativ o zi de la efectuarea comenzii si niciodata nu exista bonuri suplimentar pe stoc. In centrul de productie al Edenred lucreaza 30 de oameni, iar echipamentele folosite la tiparire au costat in jur de 500.000 de euro.

Desi cererea de tichete de masa este in continuare mare, emitentii raman cu pumnii stransi cel putin pana in primele luni din 2011, cand se vor fi conturat planurile directorilor de resurse umane pentru angajati. Cu putin noroc, concedierile se vor opri, iar angajatorii vor reveni treptat la pachetele salariale cu care si-au atras in vremurile bune angajatii.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/resurse-umane/de-ce-au-devenit-angajatii-dependenti-de-bonurile-de-masa-7711897
7711897
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.