Angajatorii par mai optimisti. De ce?

Postat la 14 iunie 2010 22 afişări

Pentru prima oara de la declansarea crizei, in luna aprilie numarul somerilor a scazut. Situatia s-a repetat insa si in mai, iar specialistii cred ca nu sunt doar cifre exceptionale, ci ca s-ar contura o tendinta. In tot cazul, au revenit vestile bune de la angajatori

Cei mai activi se arata angajatorii din regiunea centrala a tarii, care au comunicat o previziune neta de angajare de 22%. Si angajatorii din regiunea de sud-est anunta ca vor face recrutari anul acesta, insa previziunea lor este mai prudenta: 8%.

Valori negative ale activitatii de angajare sunt inregistrate in trei regiuni (nord-est, sud-vest, Bucuresti si Ilfov), iar cele mai slabe perspective au fost raportate de angajatorii din sud-vest, unde previziunea este de -15%. Acestea sunt, de fapt, si zonele unde numarul somerilor este mai mare decat in restul tarii.

Cu alte cuvinte, acolo unde criza nu a afectat foarte tare pana acum piata fortei de munca, ar insemna ca n-ar mai face-o nici de acum incolo, in timp ce in restul tarii recuperarea va fi mai anevoioasa.

In ceea ce priveste previziunea neta de angajare raportata la domeniile de activitate, companiile din patru dintre cele 10 sectoare analizate anticipeaza cresteri ale angajarilor in cursul celui de-al treilea trimestru. Cei din agricultura sunt cei mai optimisti, urmati de cei din industrie.

"Si la Targul angajatorilor de top din aceasta primavara s-a simtit un reviriment, atat ca numar de companii, cat si ca numar de posturi scoase la bataie. Cele mai ambitioase planuri de recrutare le-au avut companiile de BPO (externalizare de operatiuni), unele avand si cate 400 de posturi scoase pentru angajare", spune Dragos Gheban, business development manager la Catalyst Recruitment Solutions.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
scadere,
angajari,
somaj
/analize/resurse-umane/angajatorii-par-mai-optimisti-de-ce-6366515
6366515
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.