Revenirea ultimului colos industrial romanesc

Postat la 27 octombrie 2009 33 afişări

Prin ploaia deasa de octombrie, Oltchim arata neasteptat de colorat: conducte, vagoane cisterna, verdele ierbii, umbrelele pestrite ale oamenilor.

Sefii Oltchim sunt insa increzatori ca achizitia se va finaliza in acest an, iar compania va functiona integrat in 2010. Daca ar fi asa, planul de crestere pus pe hartie de Roibu, Bucsa si Olaru ar putea incepe de la anul. Planul prevede ca, in primul an de functionare integrata a operatiunilor Oltchim-Arpechim, veniturile totale sa atinga 722 milioane de euro, iar profitul net sa ajunga la 19 milioane de euro.

2013 ar fi primul an cand Oltchim ar trebui sa lucreze cu toate instalatiile la capacitate si ar atinge atunci venituri de 975 milioane de euro, un profit net de 81 de milioane de euro, iar EBITDA s-ar situa la 197 milioane de euro. "Practic, retehnologizarea si repornirea capaitatilor, laolalta cu fuziunea, vor duce valoarea de piata a companiei, intr-o industrie in care EBITDA se inmulteste cu 5 sau cu 6, din nou in zona unui miliard de euro. Am incredere sa spun asta deoarece eu am fost singur cu Oltchim la valoare de peste un miliard de euro, fara a fi integrat cu petrochimia", spune Roibu.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Oltchim,
Arpechim,
achizitie,
criza,
Alexandru Bucsa
/analize/industrie/revenirea-ultimului-colos-industrial-romanesc-5031910
5031910
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.