Cum se transformă sticla la periferia Bucureştiului în marfă de lux pentru export

Autor: Ioana Matei Postat la 16 iulie 2013 5641 afişări

Un mic atelier de obiecte din sticlă de laborator de la marginea Bucureştiului produce pentru designeri şi firme de mobilă de renume internaţional. Soţii Stefănescu au început să facă după revoluţie tuburi de seringi şi au evoluat spre obiecte din sticlă de mari dimensiuni, de până la 2.000 de euro bucata. Cum supravieţuieşti pe o piaţă unde fabricile şi atelierele se numără pe degete?

Ştefănescu îşi aduce aminte că şi în trecut, când exista o şcoală profesională de pregătire a sticlarilor, din 50 se alegeau doar zece profesionişti. „Implică măiestrie extraordinară, iar chinezii sunt încă stângaci la acest tip de lucru„, a observat Ştefănescu. Cei doi soţi îşi doresc totuşi să transmită afacerea unuia dintre fii, pregătit să urmeze un masterat în electronică şi să deschidă şi un magazin, eventual asociat cu mobilier, în care să îşi vândă produsele pe piaţa locală. Între timp, vor continua să îşi realizeze comenzile pentru magazinele sau designerii de lux din străinătate pe suprafaţa de 1.200 de metri pătraţi, cu curte cu tot, din Institutul Naţional de Sticlă intrat în faliment în 2010 şi pe cale să se dărâme.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/industrie/cum-se-transforma-sticla-la-periferia-bucurestiului-in-marfa-de-lux-pentru-export-11125391
11125391
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.