Uriasii adormiti din imobiliare

Postat la 15 martie 2010 105 afişări

In vremurile bune ale pietei imobiliare, cand erau anuntate zeci de proiecte de malluri si ansambluri rezidentiale, erau prezentate si proiecte cu valori apropiate sau chiar mai mari de un miliard de euro. Daca o parte din primele ar putea deveni realitate dupa trecerea crizei, pentru mega-proiecte situatia e mai complicata.

Daca proiectele gigantice de tip mixt, care ar trebui sa includa si spatii comerciale, de birouri, hoteliere si uneori rezidentiale sunt amplasate in zone relativ bune din marile orase si in plus beneficiaza si de avantajul ca dezvoltarea lor ar putea incepe cu una dintre componente, mult mai incerta e soarta ansamblurilor rezidentiale ce ar fi trebuit sa includa fiecare peste 1.000 de apartamente si care au trecut in uitare o data cu venirea crizei. Spre exemplu, NeoPeninsula (dezvoltator Neocity) si Dimri Ghencea (Dimri) ar fi trebuit sa aiba fiecare peste 3.000 de locuinte, iar Garden of Eden (GTC Romania), Sigma Residence & Gardens (Sigma) si North Park (Shapir Group) ar fi adus impreuna alte 5.000 de apartamente. "Asteptam sa vedem ce se intampla cu piata, nu vom renunta la proiect. Dorim sa il reincepem, nu ne-am ridicat deasupra solului cu constructia, insa deocamdata asteptam", spune Avi Morgenstern, reprezentantul local al Shapir Group.

In asteptarea unor vremuri mai bune se afla deopotriva atat dezvoltatorii proiectelor de dimensiuni mici si medii, cat si gigantii imobiliari. Ramane de vazut care se vor trezi primii sau daca unii nu o vor mai face niciodata.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/imobiliare/uriasii-adormiti-din-imobiliare-5740923
5740923
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.